Inwoners van Singapore moeten verplicht de app Trace Together installeren die gps-coördinaten doorgeeft waar personen zich bevinden. De plaatselijke overheid wil zo het coronavirus indijken.
Volledig scherm
Inwoners van Singapore moeten verplicht de app Trace Together installeren die gps-coördinaten doorgeeft waar personen zich bevinden. De plaatselijke overheid wil zo het coronavirus indijken. © AFP

Agoria wil één corona-app om virus te volgen

Met één enkele corona-app kunnen we het virus volgen en klein krijgen. Drieënnegentig procent van de Belgen heeft immers een smartphone. Dat zegt Marc Lambotte, CEO van technologiekoepel Agoria. “De nadruk moet liggen op het volgen van het virus, niet de mensen.”

8 reacties

 • Wendy Vandereyken

  9 maanden geleden
  Je kan een smartphone nog altijd uitzetten of gewoon thuislaten als je ergens naartoe gaat waar je niet wil getraceerd worden.
 • Mikey Bman

  9 maanden geleden
  Ik woon en werk in Singapore en deze app is niet verplicht! Dit is door de overheid aangeraden meer niet.
 • Freddy Jans

  9 maanden geleden
  Intentie is goed maar wees er maar zeker van dat de tijdelijkheid van dit project heel rekbaar zal zijn. Eenmaal geregistreerd, zul je ten eeuwige tijde traceerbaar zijn door onze dierbare overheid. Als het verplicht wordt, ook goed, dan blijft mijn smartphone lekker thuis op de kast liggen.
 • Bert Verlooy

  9 maanden geleden
  Weer een reden meer om geen smartphone te kopen.
 • Yves Schellekens

  9 maanden geleden
  Prima voorstel om onze technologie dat ons leven al zoveel aangenamer maakt alle dagen ook nu in te zetten in de strijd tegen Corona! Laten we nu solidair samenwerken.
 1. Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"
  Play

  Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"

 2. Verenigd Koninkrijk zwaar getroffen door storm Christoph
  Play

  Verenigd Koninkrijk zwaar getroffen door storm Christoph

iHLN