Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Advertenties die je stalken op het web, daar heb je dankzij Google nu geen last meer van

iHLNHet is een van de grootste ergernissen van surfers en toch ontsnapt niemand eraan. Je bekijkt een televisie online en weken later blijft dat toestel je op het internet achtervolgen. De advertentie van dat product duikt werkelijk overal - in je mail, bij je zoekacties en op tal van websites - op. Google maakt het nu mogelijk dat gebruikers dit soort irritante advertenties (tijdelijk) kunnen uitschakelen.

6 reacties

 • Ferre Van Olmen

  5 jaar geleden
  Dankzij Google kunnen bedrijven ons stalken, de zaken worden hier toch weer mooi omgekeerd voorgesteld. De waarheid is: je kan nu al volledig ad vrij surfen, zonder google. Mozilla + ad-block + duckduckgo en je bent vertrokken voor een heerlijke surf ervaring.
 • Diane Bernaerts

  5 jaar geleden
  Inderdaad, Karel: je krijgt gewoon een andere, meestal even irritante, advertentie in de plaats te zien.
 • Theo Van Hoof

  5 jaar geleden
  Ad-blocker is minstens even effectief.
 • Patrick Coulier

  5 jaar geleden
  Google die advertenties - hun bron van inkomen N.B. - gaat blokkeren? Maak dat een ander wijs...
 • Peter Buyck

  5 jaar geleden
  Met of zonder 'ad blocker' krijgt Google inkomsten. Bedrijven moeten leren beseffen dat zij ons stalken én emotionele chantagetechnieken toepassen voor producten en diensten die door de consument worden gefinancierd. Nee, bedrijven willen per se dat onze datalimiet en accuduur voor hun reclame, irritante filmpjes, ... gebruikt worden.
 1. Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtrekening? Deze vijf stappen helpen je op weg
  Spaargids.be

  Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtreke­ning? Deze vijf stappen helpen je op weg

  Niet al je centen meteen uitgeven, maar ook voldoende sparen: dat is een essentiële levensles. Daarom biedt Wikifin tijdens ‘De Week van het Geld’, van 20 tot 26 maart, allerlei gratis spelen aan waarmee kinderen op een leuke manier met geld leren omgaan in de klas. Wil je hen ook thuis leren sparen en verstandig spenderen? Maak er werk van in vijf stappen, samen met Spaargids.be.