Traag internet is vreselijk. Met deze tips kan jij zelf het probleem oplossen.
Volledig scherm
PREMIUM
Traag internet is vreselijk. Met deze tips kan jij zelf het probleem oplossen. © Shutterstock

Aan traag netwerk kan je zelf wat doen: in 6 stappen naar sneller internet

Video’s die blijven haperen, webpagina’s die bijzonder traag voor de dag komen, een Facebook-nieuwsoverzicht dat niet ververst, voortgangsiconen die ‘zot’ draaien: het is doffe miserie, zo’n trage internetverbinding. Hier zijn een paar strategieën waarmee je het probleem snel verhelpt.

17 reacties

 • Antoine Bomon

  3 jaar geleden
  Ik ben tevreden van Telenet, ik heb de volle 400mbps. Zowel bedraad via de desktop als met de wifi ✊
 • Wim Desmet

  3 jaar geleden
  Telenet of Proximus het beste hangt echt af van waar je woont. Altijd telenet gehad tot ik verhuisde, dan steeds problemen en traag. Nu sinds 2 jaar Proximus en de snelheid is verdubbeld !!
 • Dirk Tollenaere

  3 jaar geleden
  Wat ben je met 400 mbs en 40 mbs upload als je deze nog niet ten volle kan gebruiken proximus word een te duchte conçurent van telenet
 • Frank De Witte

  3 jaar geleden
  Ik heb Telenet Wigo 400Mbps download, 40 Mbps upload. Voor mij zijn Proximus klanten met hun xDSL verbinding oermensen. Je betaald in verhouding veel meer bij Proximus dan bij Telenet.
 • Geert Vaelen

  3 jaar geleden
  Wij hebben ook Proximus en halen een snelheid van 85mb/s download en 12mb/s upload. Ons intern netwerk (switch en netwerkkaart van pc) is amper 100mb/s, veel sneller zal het dus toch nooit gaan. Wij zijn content.