Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © EPA

8,4 miljard gehackte paswoorden online gesmeten: zo kan je checken of jouw gegevens gelekt zijn

De grootste verzameling van gehackte paswoorden ooit is gelekt op een forum dat populair is bij hackers. Het gaat om een txt-bestand van 100GB met maar liefst 8,4 miljard wachtwoorden, die vermoedelijk gehaald zijn uit vroegere gegevenslekken. Dat zijn dus meer paswoorden dan de 7,87 miljard mensen op onze planeet. De gelekte data kunnen privé-inloggegevens bevatten voor Gmail, Facebook, Apple en nog vele andere applicaties.

14 reacties

 • Luc Van Hecke

  5 dagen geleden
  Sla nooit paswoorden op op het internet gebruik een paswoordmanager van 1000 jaar oud , een boekje dus. Zorg er alleen voor dat je het niet kwijt geraakt want het is onhackbaar maar wreed ambetant als je het niet vind LoL
 • Nelly Schelfthout

  6 dagen geleden
  De getoonde verificatiewebsites zijn gewoon reclame voor weer een of andere paswoordmanager.
 • Maria Marina

  6 dagen geleden
  Frankie Albert Goethals : kraken hoeft helemaal niet te gebeuren via het internet, dat is nu net de fout die vele maken, net een programma gezien over hacken. Je krijgt een cadeau met de post, een gratis usb kabeltje of een usb stick. Gebruik je het kabeltje dan geef je in 30 seconden alle controle weg aan hackers aan de andere kant van de wereld. Gebruik je de usbstick net hetzelfde. En dit gaat ook via je slimme thermostaat, bewakingscamera en zelfs smart TV.
 • Frankie Albert Goethals

  6 dagen geleden
  Het leuke is dat ALLES te kraken is op internet. Sommige zaken nog net niet, maar dat is kwestie van tijd. Dus iedereen die denkt dat zijn paswoord manager veilig is, of zelf speciale programma's gebruikt is er aan voor zijn moeite. Digitale munten worden een goudmijn... voor hackers!
 • Joris Janssens

  6 dagen geleden
  Keepass is en open source en beschikbaar op elk platform. Plus gratis en jij bent 100% eigenaar van je data. Voor de rest, maak een kleine zin met cijfers en speciale tekens, gemakkelijk te onderhouden en moeilijk te kraken. En wanneer 2fa mogelijk is, gebruik het. En indien niet, ga klagen. Klagen over security werkt!

iHLN