REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

5G-netwerk Huawei vergroot risico op spionage: "We laten China als een pletwals over ons heen denderen"

De telecomreuzen van ons land, Proximus en Telenet, werken samen met het Chinese Huawei om het felbegeerde 5G-netwerk uit te rollen. Maar dat houdt volgens VUB-professor Jonathan Holslag grote gevaren in, zeker op langere termijn. "We laten ons opnieuw rollen door de Chinezen. Het risico op veiligheidslekken wordt aanzienlijk vergroot. Niet alleen voor overheid en bedrijven, ook voor particulieren."

15 reacties

 • Nordin Frichem

  5 jaar geleden
  Klopt dat bondgenoten ons afluisteren maar China ik zeg het al jaren niet te vertrouwen ! Maar ja politiekers weten het altijd beter en als het maar goedkoop is zijn ze ook verkocht ! De Croo weet het altijd beter zo als zijn vader !!
 • Jef Heffens

  5 jaar geleden
  Holsslag heeft volkomen gelijk. Je moet echt een stommeling zijn om dat niet te weten. De naïviteit in Europa overschrijd alle grenzen. Het is alsof ze hier collectief zelfmoord willen plegen en dat is niet overdreven uitgedrukt.
 • Erwin Lambrechts

  5 jaar geleden
  we zullen nogal wa beter af zijn dan met de dominantie van den Amerikaan die denkt van de wereld te regeren en waar onze politici maar wat al te graag aan meedoen vermits zij alleen er beter van worden en niet den burger
 • Stefanie van Dijk

  5 jaar geleden
  De Russen, Amerikanen, Britten, wij hun, alles bespioneerd elkaar, zou het niet een beetje naïef zijn om te denken dat de Chinezen dat niet zouden doen ... Ben eerlijk, China is een van de weinige landen die het momenteel economisch goed aanpakt, daar zit het gevaar dat ze ons voorbij streven maar moeten we dan gaan zitten bibberen? Beter zorgen dat we zelf sterker komen te staan
 • Pieter Janssens

  5 jaar geleden
  Microsoft - Google - FaceBook en alle andere social media bespioneren ons elk moment en dat zijn geen Chinezen.. ook moeten al die USA bedrijven bij wet hun gegevens delen met de regering. Die zo gezegde anti terreur wetgeving, waarbij alle firma's weten welke reclame ze kunnen zenden.