REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

17 handige Spotify-tips die je waarschijnlijk nog niet kent

Spotify werd tijdens zijn beursgang onmiddellijk gewaardeerd op 24,45 miljard euro. Het is de grootste muziekstreamer ter wereld, maar de kans is groot dat het merendeel van de 160 miljoen gebruikers maar een fractie van de mogelijkheden gebruikt. Wij zetten de handigste tips op een rij.

4 reacties

 • Cem Kilic

  2 jaar geleden
  @Francis ik ga niet akkoord met jou. Als het liedje niet goed is, dan ga je naar het volgende nummer. Toch? Dat onthoudt Spotify, aangezien je het liedje niet volledig hebt beluisterd. Ik krijg soms echt topnummers. En soms niet. Maar neerwaartse spiraal? Daar kon ik me nu eens helemaal niét in vinden.
 • Jos Vervoort

  4 jaar geleden
  Hm, zoeken op genre werkt niet echt, krijg maar enkele hits.
 • dirk van melle

  4 jaar geleden
  Neemt vreselijk veel geheugen in beslag, en app is op android niet migreerbaar naar een externe sd-kaart.
 • Francis Algoet

  4 jaar geleden
  Het probleem met discover weekly is dat je dikwijls ook muziek krijgt die je niet leuk vind maar die je wel even gaat spelen uit nieuwsgierigheid. Dat beinvloedt dan je luistergedrag-algoritme en dan kom je snel in een soort neerwaardse spiraal terecht waarbij je op de laatste duur toch telkens dat krijgt wat zij denken dat je leuk vind en niet wat jij leuk vind ook al werkte dat in het begin perfect!
 1. Miguel Wiels over Spotify: "Een streaming die 0,0004 cent opbrengt, daarvan kan je 10 procent houden, dat is echt peanuts"
  Play
  Muziek

  Miguel Wiels over Spotify: "Een streaming die 0,0004 cent opbrengt, daarvan kan je 10 procent houden, dat is echt peanuts"

  Spotify werd 12 jaar geleden opgericht. De muzieksector had het moeilijk door de opkomst van illegale downloads. Maar met de populaire streaming-abonnementen gingen mensen weer vaker betalen voor muziek. En de artiesten krijgen van Spotify per stream enkele eurocenten. Wie vaak gestreamd wordt, krijgt dus extra inkomsten. Maar het systeem is niet onomstreden.
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.

iHLN