Volledig scherm
PREMIUM
© Photo by XPS on Unsplash

12.000 meldingen van phishing per dag: hoe bescherm je je het best tegen cybercriminelen? En hoe gaan ze het vaakst te werk?

Hackers proberen steeds meer om bedrijven lam te leggen en particulieren te bestelen, zeker nu we meer dan ooit thuiswerken. En je bent maar beter op je hoede, want het gevaar loert overal om de hoek. Hoe laat je je niet in de val lokken? En hoe bescherm je je toestellen het best? Onze techexpert geeft advies. “Je hoeft geen doorgewinterde IT’er te zijn om je te wapenen tegen hackers.”

10 reacties

 • Wilfried De Spiegeleer

  2 uur geleden
  Dagelijks krijg ik als 70 jarige pishings bij de vraag om iets aan te klikken of te beantwoorden gooi ik het direct in de prullenbak. Belangrijke dingen stuurt de bank via de post en niet via email en zelfs dan nog controleren en de bank bellen .
 • Michel Philippe

  3 uur geleden
  Het is nu gestopt, maar ik kreeg nu en dan mails om gegevens te zenden om pakjes te kunnen afleveren. Gezien ik alle bestellingen reeds bevestigd of geleverd had wist ik aanstonds dat het nep was. Soms pop-ups met veel lawaai die alles blokkeerde. Op niets klikken is de boodschap. Gelukkig heb ik een goed antivirusprogramma.
 • Willy Le Foulon

  3 uur geleden
  Waarom kunnen software bedrijven geen afgewerkt product leveren zonder fouten? Alle software zit blijkbaar vol bugs. Persoonlijk vind ik dat in zo een geval de producent verantwoordelijk is. ls een fabrikant van een auto een fout maakt is hij daar ook verantwoordelijk voor.
 • LUDO SPRANGERS

  6 dagen geleden
  Inderdaad betalingen per post ontvangen! Steeds vermelding krijgen het is beter voor het milieu! Neen beter voor de instelling zelf!”minder papier,minder inkt en geen postzegel! Er komt meer spam binnen dan iets anders zodat je begint te twijfelen over de echtheid! Promoot bpost of schakelt die zuiver over op pakjesdienst?
 • willy platteau

  3 weken geleden
  een kleine investering in een goed anti-virus programma is de oplossing !
 1. Oplichters plunderen rekeningen van Crelan-klant: “Duizenden euro’s kwijt door slechte beveiliging, maar bank geeft mij de schuld”
  PREMIUM

  Oplichters plunderen rekeningen van Cre­lan-klant: “Duizenden euro’s kwijt door slechte beveili­ging, maar bank geeft mij de schuld”

  Oplichters hebben de rekeningen van Anita Martel geplunderd door haar via mail om te leiden naar een valse webpagina. 25.000 euro verdween. Een deel van de transacties kon geannuleerd worden maar haar bank Crelan verwijt Anita grove nalatigheid en wil niet opdraaien voor het resterende bedrag. De vrouw is woedend en zet verdere stappen. “Ik ben geen domme trien”, zegt ze. “Het is de slechte beveiliging van Crelan die het de fraudeurs zo gemakkelijk heeft gemaakt”.
 2. Zo proberen cybercriminelen ook jou op te lichten: “Bedragen van 20.000 euro zijn geen uitzondering”
  PREMIUM

  Zo proberen cybercrimi­ne­len ook jou op te lichten: “Bedragen van 20.000 euro zijn geen uitzonde­ring”

  Online oplichting is bezig aan een ongeziene opmars. Het Centrum voor Cybersecurity België wil in het kader van de European Cyber Security Month internetgebruikers dan ook waarschuwen voor de verschillende vormen die cybercriminelen gebruiken. “Dankzij sensibiliseringscampagnes worden steeds meer mensen zich bewust van valse e-mails, waardoor cybercriminelen nu ook inzetten op andere kanalen.” Ze tonen ons hoe de criminelen dat doen.
 1. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama

 2. Bidens hond Major krijgt eigen 'indoguration'
  Play

  Bidens hond Major krijgt eigen 'indogurati­on'

iHLN