Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

1 miljoen Belgische wachtwoorden staan online: hoe ongerust moet je zijn?

Afgelopen week maakte een hacker bekend dat hij een zoekmachine ontwikkelde waarmee de inloggegevens van talloze internetgebruikers te vinden waren, waaronder de e-mailadressen en wachtwoorden van één miljoen Belgen. Tijd om je harde schijf een chloorbad te geven of is het allemaal zo erg nog niet?

44 reacties

 • Paul van de velde

  5 jaar geleden
  Gebruik voor elke site waar ze het vragen hetzelfde paswoord en wanneer ze reclame sturen gooi ik ze eruit. Welk probleem kun je hebben? Belangrijke zaken hebben natuurlijk een ander paswoord dat niet te kraken is, tot hiertoe natuurlijk.
 • paul lemmens

  5 jaar geleden
  als je niets te verbergen hebt waar is dan het probleem , als je op Facebook gaat ken je de gevaren dus moet men Facebook niet beschuldigen
 • RENE LENAERTS

  5 jaar geleden
  Geen wonder als men voor de eerste de beste onbelangrijke website ook al gevraagd wordt in te loggen met mailadres en paswoord.
 • linda thinks

  5 jaar geleden
  kan je voorkomen Chris Deckers je kan je bank zeggen dat er in geen geval onder 0 gegaan mag worden dan kunnen ze met hun domiciliering ook niets meer doen , en je kan je bank ook vragen die domiciliering te negeren en te bllokeren , het beste is geen domiciliering toestaan ze sturen je wel elke maand of kwartaal een rekening met online banking betaal je dan in het weekend kleine moeite en je bent zeker dat ze nooit teveel afhalen
 • Ramon Simon

  5 jaar geleden
  Ik kom er veilig mee weg. Enkel 2 sites een breach maar kan geen kwaad. Ik gebruik verschillende wachtwoorden, bij rommelaccounts hetzelfde. Belangrijke een ander veel beter wachtwoord. Maar ik gebruik voor onbelangrijke website vaak een ander email adres dat gehacked mag worden, met mijn goed email adres strooi ik niet rond. Beter zijn sites die een username en password gebruiken, inloggen met email haat ik.
 1. DIGIMETER. Jongeren scrollen tot 80 minuten per dag door TikTok (en worden daar eigenlijk zelf ook gek van)

  DIGIMETER. Jongeren scrollen tot 80 minuten per dag door TikTok (en worden daar eigenlijk zelf ook gek van)

  Sociale mediaplatformen als TikTok en BeReal nemen steeds vaker de plaats in van Meta in de digitale wereld van de jonge Vlamingen. En ze gebruiken TikTok zéér intensief, zo blijkt donderdag uit de Digimeter van onderzoekscentrum imec, dat de digitale gewoontes van de Vlaming bestudeert. Dat gaat gepaard met een bijzondere haat-liefdeverhouding: hoe meer tijd jongeren spenderen op Tiktok, hoe meer ze het gevoel hebben dat ze afhankelijk raken van de app. Ook meer algemeen voelen veel Vlamingen zich ‘smartphone-afhankelijk’.
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  6

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.