1. Familie van meisje (10) dat omkwam door virale TikTok-challenge klaagt platform aan

  Familie van meisje (10) dat omkwam door virale Tik­Tok-challenge klaagt platform aan

  Het socialmediaplatform TikTok is aangeklaagd voor de dood van een Amerikaans kind dat deelnam aan een zogenaamde ‘challenge’. De 10-jarige Nylah Anderson werd in december bewusteloos teruggevonden in haar kamer nadat ze de ‘Blackout Challenge’ had uitgeprobeerd. Die gevaarlijke trend daagt mensen uit om zichzelf te verstikken tot ze flauwvallen. De familie van het kind geeft het algoritme van TikTok de schuld. Zo werd de trend aangeraden op Nylahs ‘for you-page’ of gepersonaliseerde pagina.
 1. Nog geen 10 procent van de Belgen gebruikt wachtwoordbeheerder: dit is waarom je er best eentje in gebruik neemt
  7

  Nog geen 10 procent van de Belgen gebruikt wachtwoord­be­heer­der: dit is waarom je er best eentje in gebruik neemt

  Vorig jaar gebruikte slechts 7,9 procent van de Belgen een wachtwoordbeheerder om online accounts te beveiligen. Dat is een app waarin je veilig al je wachtwoorden kan opslaan. Daarentegen zegt 54 procent wachtwoorden te memoriseren. Dat blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau iVox in opdracht van Axa Partners en FINN. Nochtans is het gemakkelijk om een wachtwoordbeheerder te gebruiken. In dit artikel geven we enkele tips om ermee te beginnen.
 1. Twitter test tweets voor een kleiner bereik met Circle-functie

  Twitter test tweets voor een kleiner bereik met Cir­cle-func­tie

  Twitter test een innovatie die een basisprincipe van de dienst ondermijnt: met de Circle-functie kunnen tweets alleen in een kleinere kring worden gedeeld. “Niet elke tweet is voor iedereen bedoeld”, rechtvaardigde Twitter dinsdag het voorstel. Twitter Circle maakt het gemakkelijker om vertrouwelijke gesprekken te voeren en nauwere banden op te bouwen met een kleine groep. Er kunnen maximaal 150 gebruikers aan een ‘kring’ worden toegevoegd.
 1. Belgisch wetsvoorstel voor dataopslag is “feitelijk verbod op chatapp Signal” en dat zorgt voor ongenoegen
  privacy
  16

  Belgisch wetsvoor­stel voor dataopslag is “feitelijk verbod op chatapp Signal” en dat zorgt voor ongenoegen

  Chatapp Signal wordt volgens experts mogelijk illegaal door een wetsvoorstel in België. Dat voorstel schrijft voor dat telecomoperatoren en communicatie-apps een bepaalde periode lang gegevens moeten bewaren over hun gebruikers, maar Signal slaat die gegevens nooit op. De app won begin 2021 sterk aan populariteit na ophef rond WhatsApp, de chatapp van Facebook-moederbedrijf Meta. Het kabinet-Justitie benadrukt dat geen enkele dienst data zal moeten bewaren die het niet genereert.
 2. Omzetgroei Facebook-moederbedrijf Meta traagste in tien jaar en winst daalt 21 procent ten opzichte van vorig jaar
  social media

  Omzetgroei Fa­cebook-moederbe­drijf Meta traagste in tien jaar en winst daalt 21 procent ten opzichte van vorig jaar

  Meta, het moederbedrijf van Facebook, WhatsApp en Instagram, bereikte dagelijks 2,87 miljard gebruikers op alle apps in het eerste kwartaal van 2022. Dat is zes procent meer dan een jaar eerder. De omzet groeide naar 27,91 miljard dollar of omgerekend 26,43 miljard euro in het kwartaal dat eindigde op 31 maart 2022. Dat is minder dan analisten verwachtten, maar een groei van zeven procent ten opzichte van 2021. De netto-inkomsten daalden met 21 procent ten opzichte van vorig jaar.
 1. Amazon in een klap enkele miljarden dollar armer na teleurstellende kwartaalresultaten

  Amazon in een klap enkele miljarden dollar armer na teleurstel­len­de kwartaalre­sul­ta­ten

  Teleurstellende resultaten van Amazon.com hebben Jeff Bezos in een klap enkele miljarden dollar armer gemaakt. Het bedrijf rapporteerde vandaag een kwartaalverlies en de traagste omzetgroei sinds 2001. Beleggers stuurden het aandeel van Amazon op de beurs in New York pardoes ruim 10 procent lager. Ook andere techbedrijven moesten het ontgelden op de beurzen in New York, waaronder Apple dat eveneens met kwartaalcijfers naar buiten is gekomen.
 2. EU waarschuwt Elon Musk om plannen voor lossere moderatie op Twitter: “Het zijn niet jouw regels die hier van toepassing zijn”
  social media
  24

  EU waarschuwt Elon Musk om plannen voor lossere moderatie op Twitter: “Het zijn niet jouw regels die hier van toepassing zijn”

  Europees Commissaris voor de Interne Markt Thierry Breton waarschuwde Elon Musk dat Twitter zich ook in zijn beheer moet houden aan de EU-wetgeving, op straffe van boetes en een mogelijke verbanning. Musk wil de moderatie van Twitter minder streng maken, wat in kan druisen tegen de nieuwe Digital Services Act van de EU, die gaat over onder andere nepnieuws.