1. ULB-epidemioloog richt zich tot influencers: “Jullie kunnen levens redden, het is één voor twaalf”
  Brussel

  ULB-epidemio­loog richt zich tot influen­cers: “Jullie kunnen levens redden, het is één voor twaalf”

  De in Franstalig België bekende epidemioloog Marius Gilbert doet een hartstochtelijke oproep naar influencers nu het aantal ziekenhuisopnames in het Brussels Gewest en in Waalse steden aan een schrikbarend tempo blijft toenemen. “Jullie kunnen levens redden, het is één voor twaalf”, tweette de professor van de Université Libre de Bruxelles (ULB) na afloop van de persconferentie van het Overlegcomité.
 1. Facebook wees al ruim 2 miljoen advertenties af in kader Amerikaanse presidentsverkiezingen

  Facebook wees al ruim 2 miljoen adverten­ties af in kader Amerikaan­se presidents­ver­kie­zin­gen

  De Amerikaanse internetgigant Facebook heeft al 2,2 miljoen advertenties in het kader van de Amerikaanse presidentsverkiezingen afgewezen van zijn platformen Facebook en Instagram. Dat zegt Nick Clegg, vicepresident bij Facebook, zondag in het Franse weekblad Journal du Dimanche. Daarnaast zijn nog eens 120.000 posts verwijderd omdat ze de stembusslag wilden belemmeren en plaatste Facebook maar liefst 150 miljoen waarschuwingen bij berichten met valse informatie, aldus Clegg.
 2. Vlaamse contacttracing voelt stijgende cijfers en zet nu ook sms’jes in om achterstand te vermijden

  Vlaamse contacttra­cing voelt stijgende cijfers en zet nu ook sms’jes in om achter­stand te vermijden

  Ook de Vlaamse contactopspoorders voelen de sterke stijging van de coronacijfers. Het aantal op te bellen hoogrisicocontacten is van donderdag op vrijdag zelfs verdubbeld. Om die mensen allemaal snel te blijven informeren gaat de contactopvolging sms'en sturen in plaats van hen op te bellen, net zoals in Brussel en Wallonië al gebeurde. Volgens het Agentschap Zorg en Gezondheid is er momenteel nog geen sprake van een achterstand.
 3. Meer dan 40 Europese Parlementsleden bestempelen Huawei als “hoogrisicoleverancier” van 5G

  Meer dan 40 Europese Parlements­le­den bestempe­len Huawei als “hoogrisi­co­le­ve­ran­cier” van 5G

  Een veertigtal prominente leden van het Europees Parlement beschouwen de Chinese 5G-leveranciers Huawei en ZTE als “risicovolle” bedrijven die de netwerkbeveiliging in Europa kunnen bedreigen. Dat schrijven ze in een brief gericht aan alle telecomministers en aan hoge ambtenaren van de Europese Commissie. Het is voor het eerst dat de Chinese firma’s bij naam genoemd worden. Politico kon de brief inkijken.
 1. "Kwetsbare gezinnen krijgen internet voor 5 euro": Telenet heeft plan om digitale kloof te verkleinen
  PREMIUM

  "Kwetsbare gezinnen krijgen internet voor 5 euro": Telenet heeft plan om digitale kloof te verkleinen

  Telenet is van plan om samen met OCMW's en sociale organisaties internet aan 5 euro per maand ter beschikking te stellen van kwetsbare gezinnen zonder internetverbinding thuis. Corona legt volgens CEO John Porter (62) een vergrootglas op een gapende digitale kloof bij mensen in armoede. "Kan u het zich voorstellen het voorbije half jaar zonder internet te zijn doorgekomen? Ik niet."
 1. "We zien vooral single mannen en vrouwen, vaak 60-plussers, ten prooi vallen aan vriendschapsfraude": hoe wapen je jezelf?

  "We zien vooral single mannen en vrouwen, vaak 60-plus­sers, ten prooi vallen aan vriend­schaps­frau­de": hoe wapen je jezelf?

  Kan je het via internet of sociale media goed vinden met een persoon die je nog nooit eerder in je leven tegenkwam? Let dan goed op: het aantal slachtoffers van vriendschapsfraude gaat in stijgende lijn. Mary Ann Borgers van Neniu vzw, een vrijwilligersorganisatie die slachtoffers van cybercriminaliteit steunt, wijst in MijnGids op de grote financiële én emotionele impact en vertelt wat je kan doen als je toch ook zelf in de val trapt. “Want deze criminelen pakken je op een slecht moment, wanneer eenzaamheid je overvalt.”