Dames van Zonta schonken zes Chromebooks aan de kinderen van basisschool De Zon. Zij hadden als bedanking enkele mooie tekeningen voor hen gemaakt.
Volledig scherm
Dames van Zonta schonken zes Chromebooks aan de kinderen van basisschool De Zon. Zij hadden als bedanking enkele mooie tekeningen voor hen gemaakt. © vdi

Zonta schenkt laptops aan basisschool De Zon

IngelmunsterZonta, een vereniging van ondernemende dames, heeft zes laptops geschonken aan De Zon, de Ingelmunsterse basisschool voor bijzonder onderwijs.

 1. Vrijgesproken voor dierenmishandeling, nu zware boete na gesjoemel voor zaakvoeder slachterij Verbist: “Fraude met een grote F”
  PREMIUM
  Izegem

  Vrijgespro­ken voor dierenmis­han­de­ling, nu zware boete na gesjoemel voor zaakvoeder slachterij Verbist: “Fraude met een grote F”

  Hoewel hij voor dierenmishandeling nog vrijuit ging, kreeg Louis Verbist van slachthuis Verbist uit Izegem nu toch een zware boete voor gesjoemel met tienduizenden kilo’s vlees. De rechtbank in Ieper veroordeelde de man en zijn bedrijf tot een boete van in totaal 400.000 euro. Bovendien verklaarde de rechter voor 95.740 euro aan vleesproducten verbeurd. Wat hield die fraude met de grote F nu precies in?
 2. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.
 3. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.