De vrouw accepteerde zijn vriendschapsverzoek waarna ze werd overladen met berichtjes en complimenten
Volledig scherm
PREMIUM
De vrouw accepteerde zijn vriendschapsverzoek waarna ze werd overladen met berichtjes en complimenten © Facebook

Witwaspraktijken of slachtoffer van vriendschapsfraude? Vrouw (63) stort tot 169.000 euro door naar Facebookvriendje

IngelmunsterEen 63-jarige alleenstaande vrouw uit Ingelmunster heeft enkele jaren 169.000 euro doorgestort naar een man die ze had leren kennen op Facebook. Volgens het openbaar ministerie wist de vrouw dat er iets niet pluis was, maar dat ontkent ze. “Ik moest zijn loon doorstorten omdat er problemen waren op de plaats waar hij verbleef”, zegt de vrouw, die beweert dat ze het slachtoffer was van vriendschapsfraude.

  1. “Dit rijt de wonden opnieuw open”: Dochter vermoorde huisarts schrikt niet van opnieuw zwaar geweld tegen dokter in Waregem. “Amper iets veranderd op zeven jaar tijd”
    PREMIUM
    Izegem / Ingelmunster / Kortrijk / Zulte

    “Dit rijt de wonden opnieuw open”: Dochter vermoorde huisarts schrikt niet van opnieuw zwaar geweld tegen dokter in Waregem. “Amper iets veranderd op zeven jaar tijd”

    Het nieuws van de lange gijzeling van een huisarts in Waregem van afgelopen maandag brengt nare herinneringen boven bij de familie van de vermoorde huisarts Patrik Roelandt (64) uit Izegem. “Je moet als arts bijna een bodyguard hebben om veilig te zijn”, vertelt dochter Sophie Roelandt (42) nu. De meest recente cijfers van geweld tegen artsen dateren van 2017, maar alles wijst erop dat het geweld enkel toeneemt. De artsen zelf vragen ondertussen een overleg met minister Annelies Verlinden (CD&V).