Een drone van stortbedrijf Declercq maakte spectaculaire beelden van de werf van de nieuwe Dorpsbrug.
Volledig scherm
Een drone van stortbedrijf Declercq maakte spectaculaire beelden van de werf van de nieuwe Dorpsbrug. © Stortbeton Declercq

Wandel zondag al eens op de nieuwe Dorpsbrug

Tijdens Open Wervendag, zondag 19 mei, kun je voor het eerst op de nieuwe dorpsbrug in aanbouw wandelen. De Vlaamse Waterweg, het gemeentebestuur van Ingelmunster en aannemer Artes Depret bieden je tussen 10 en 17 uur een blik achter de schermen.

 1. Na monsterbrand bij Belcroom: omwonenden mogen weer groenten eten uit eigen tuin en regenwater gebruiken
  Roeselare

  Na monster­brand bij Belcroom: omwonenden mogen weer groenten eten uit eigen tuin en regenwater gebruiken

  Zeventigers Odette Verbeke en Eric Rosseel mogen, net als andere omwonenden van het uitgebrande bedrijf Belcroom, weer naar hartelust groenten uit eigen tuin eten en hun regenwater gebruiken zoals voorheen. Bijna twee weken lang was dat verboden. Metingen hebben echter uitgewezen dat de bodem noch het regenwater onrustwekkend vervuild zijn door de brand. Ook de bloed- en urinestalen, genomen bij hulpverleners die langdurig in de vuurlinie stonden, leverden geen onrustwekkende resultaten op.
 2. Wielrenner Ward Vander Meiren (37) kruipt drie maanden na zwaar fietsongeval opnieuw op fiets: “Op Facebook een halve crimineel genoemd worden, dat kwetst”
  PREMIUM
  Roeselare

  Wielrenner Ward Vander Meiren (37) kruipt drie maanden na zwaar fietsonge­val opnieuw op fiets: “Op Facebook een halve crimineel genoemd worden, dat kwetst”

  Amper drie maanden nadat hij levensgevaarlijk gewond raakte bij een fietsongeval tijdens een trainingsrit in Kemmel (Heuvelland), heeft eliterenner zonder contract Ward Vander Meiren (37) uit Roeselare al voor het eerst opnieuw buiten gefietst. Hij werkt nog volop aan zijn volledig herstel maar blikt toch al opnieuw vooruit. “Het is mijn droom om in 2021 toch nog eens voor een mooi resultaat te gaan in de Hel van Kasterlee, de zwaarste crossduatlon van het land.”
 1. De coronacijfers in Ingelmunster van dinsdag 20 oktober

  De coronacij­fers in Ingelmun­ster van dinsdag 20 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Ingelmunster minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 49. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Ingelmunster op 440 te liggen. Omdat Ingelmunster meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.