De jongeren persten een slachtoffer geld en ook zijn pincode af.
Volledig scherm
De jongeren persten een slachtoffer geld en ook zijn pincode af. © Photo News

Voorwaardelijke celstraf en avondklok voor 18-jarige die jongeman afperst

Kortrijk/IngelmunsterAmper vier maanden na een veroordeling door de jeugdrechter perste een 18-jarige jongeman uit Kortrijk in een park in Ingelmunster samen met vijf minderjarige kompanen geld en een bankkaart af van een jongeman. Goed voor zijn eerste verschijning als volwassene voor een correctionele rechtbank. De rechter gaf hem vijftien maanden cel voorwaardelijk.

 1. Gewezen beroepsrenner Geert Malfait (68) thuis onverwacht overleden door een hartfalen: “Het is een klap, en zeggen dat mijn vader zo’n atleet is geweest”
  PREMIUM
  INGELMUNSTER/BAVIKHOVE

  Gewezen beroepsren­ner Geert Malfait (68) thuis onverwacht overleden door een hartfalen: “Het is een klap, en zeggen dat mijn vader zo’n atleet is geweest”

  In zijn woning in Ingelmunster is gewezen beroepsrenner Geert Malfait (68) onverwacht overleden. Geert was prof van 1975 tot 1981. Zijn mooiste overwinning was in 1976 toen hij een rit in de Ronde van Zwitserland won. “Mijn papa was iemand die leefde voor het wielrennen”, zegt zijn enige dochter Deborah. “Zijn overlijden doet pijn. Het is een klap, en zeggen dat mijn vader zo’n atleet is geweest.”
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.