De jongeren persten een slachtoffer geld en ook zijn pincode af.
Volledig scherm
De jongeren persten een slachtoffer geld en ook zijn pincode af. © Photo News

Voorwaardelijke celstraf en avondklok voor 18-jarige die jongeman afperst

Kortrijk/IngelmunsterAmper vier maanden na een veroordeling door de jeugdrechter perste een 18-jarige jongeman uit Kortrijk in een park in Ingelmunster samen met vijf minderjarige kompanen geld en een bankkaart af van een jongeman. Goed voor zijn eerste verschijning als volwassene voor een correctionele rechtbank. De rechter gaf hem vijftien maanden cel voorwaardelijk.

 1. MIJN STAD. Cultuurhuis De Leest-diensthoofd en bezige bij Geerwin Vandekerckhove: “Artiesten zijn altijd lovend over een bezoekje aan Izegem”
  PREMIUM
  Izegem

  MIJN STAD. Cultuur­huis De Leest-dienst­hoofd en bezige bij Geerwin Vandekerck­ho­ve: “Artiesten zijn altijd lovend over een bezoekje aan Izegem”

  Geen beziger bij dan Geerwin Vandekerckhove (54). Programmeert en coördineert het diensthoofd van cultuurhuis De Leest geen nieuwe voorstellingen en optredens, dan maakt hij graag zelf een streepje muziek (door de jaren heen met de Chop Choy Shaggies, Vanelle of Waar is Ken?) of is hij bezig met een ander creatief project. Om al die gecontroleerde chaos tegen te gaan, maakt hij graag rustgevende wandelingen in eigen streek. Hoe, wat en waar, dat ontdek je hieronder.
 2. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.