Een stuk bouwgrond dat enkele maanden geleden nog te koop stond. De gemeente wil het terrein niet laten verkavelen en de schaarse open ruimte in Ingelmunster bewaren. Wat de gemeente doet met geld uit het Openruimtefonds, dat daar specifiek voor dient, wil ze tot ergernis van Vooruit pas op het eind van de legislatuur bekendmaken.
Volledig scherm
Een stuk bouwgrond dat enkele maanden geleden nog te koop stond. De gemeente wil het terrein niet laten verkavelen en de schaarse open ruimte in Ingelmunster bewaren. Wat de gemeente doet met geld uit het Openruimtefonds, dat daar specifiek voor dient, wil ze tot ergernis van Vooruit pas op het eind van de legislatuur bekendmaken. © vdi

Vooruit wil duidelijkheid over geld uit Openruimtefonds

IngelmunsterElke Vlaamse gemeente kreeg aan het begin van de legislatuur subsidies uit het Openruimtefonds. In principe om de kostbare open ruimte in eigen streek te vrijwaren van bebouwing, maar gemeentes krijgen in de praktijk carte blanche over hoe ze het geld mogen benutten. Oppositiepartij Vooruit wilde weten waar Ingelmunster het geld voor zou besteden.