De rechtbank in Kortrijk.
Volledig scherm
De rechtbank in Kortrijk. © Alexander Haezebrouck

Tot 30 maanden cel voor bende wegens opzetten twee cannabisplantages

Ingelmunster / RoosdaalVijf mannen zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen tussen 15 en 30 maanden cel met uitstel voor het opzetten en onderhouden van twee cannabisplantages. Die plantages werden opgezet in twee huurwoningen in Ingelmunster en Roosdaal. Het was een 24-jarige jongeman uit Asse die eigendommen van zijn oma en stiefvader verhuurde zodat er plantages konden worden opgezet.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Cafébaas waarschuwt voor oplichter: “Hij doet zich voor als drummer van Frans Bauer of organisator van een cyclocross”
  PREMIUM
  Bavikhove/Harelbeke/Tielt

  Cafébaas waarschuwt voor oplichter: “Hij doet zich voor als drummer van Frans Bauer of organisa­tor van een cyclocross”

  Tientallen zelfstandigen uit Bavikhove, Hulste en Harelbeke, maar ook in de ruimere regio rond Kortrijk zijn de voorbije maanden slachtoffer geworden van een 57-jarige oplichter uit Bavikhove. Hij vraagt sponsorgeld voor de organisatie van een cyclocross, maar die blijkt niet te bestaan. De verdachte is niet aan zijn proefstuk toe. Cafébaas Pedro Naert wil iedereen waarschuwen.