Forza Lampaert gaat na Yves Lampaerts straffe prestatie uit de bol in hun supporterslokaal. Ook broer Jens Lampaert (achteraan in het blauw) viert mee.
Volledig scherm
PREMIUM
Forza Lampaert gaat na Yves Lampaerts straffe prestatie uit de bol in hun supporterslokaal. Ook broer Jens Lampaert (achteraan in het blauw) viert mee. © Photo News

Supporters uitzinnig nadat Lampaert geel pakt in de Tour: “Yves in Ingelmunster verwelkomen in een gele Cadillac!”

Ingelmunster“Yves is erin geslaagd om een man van 1.90 meter een traantje te doen laten.” In Ingelmunster vierden de emoties hoogtij kort na de knalprestatie van Yves Lampaert in de eerste rit van de Tour de France. Onmiddellijk na zijn indrukwekkende tijdrit sijpelden z’n fans binnen in supporterslokaal Den Bockor. Onder hen ook broer Jens Lampaert. “Dat Yves geel zou pakken, had ik nooit verwacht en hijzelf al zeker niet”, zegt hij.

  1. Massa ontvangt wielrenner als een rockster, Ingelmunster kleurt geel voor huldiging Yves Lampaert: “Lampi is van ons”
    PREMIUM
    Ingelmunster

    Massa ontvangt wielrenner als een rockster, Ingelmun­ster kleurt geel voor huldiging Yves Lampaert: “Lampi is van ons”

    Ruim een maand geleden schreef Yves Lampaert wielergeschiedenis door in de eerste rit van de Tour de France de gele trui binnen te rijven. Die historische prestatie zijn ze op het thuisfront allerminst vergeten. Donderdagavond zorgden zijn vrienden en supporters voor een passende huldiging, inclusief tractorkaravaan en een rondrit in een gele sportwagen.