De kinderen van de OLV-school duiken zondag in de geschiedenis.
Volledig scherm
De kinderen van de OLV-school duiken zondag in de geschiedenis. © Henk Deleu

Onze-Lieve-Vrouwschool duikt op schoolfeest in de geschiedenis

De OLV -school in de Brigandsstraat in Ingelmunster organiseert op zondag 26 mei het jaarlijkse schoolfeest. Dit keer gebeurt dat met het thema ‘OLV makes history’ en dus duiken de leerkrachten en leerlingen tijdens een dansspektakel in de geschiedenis.

 1. Geen publiek op BK veldrijden: “Meulebeke krijgt wel optie om BK in 2024 opnieuw te organiseren, met toeschouwers”
  Meulebeke

  Geen publiek op BK veldrijden: “Meulebeke krijgt wel optie om BK in 2024 opnieuw te organise­ren, met toeschou­wers”

  Het Belgisch kampioenschap veldrijden op 9 en 10 januari 2021 behoudt zijn oorspronkelijke datum, maar zal wel zonder publiek plaatsvinden. Het wegvallen van vijftienduizend potentiële toeschouwers is een financiële aderlating voor de organiserende vzw Cyclocross Meulebeke, maar als tegemoetkoming geeft de Belgische Wielerbond de gemeente Meulebeke de optie om het BK in 2024 nog eens te organiseren, maar dan mét publiek.
 2. Burgemeester stort hart uit na dood Kato (12) op zijn grondgebied: “Dat mensen mij de schuld gaven van de dood van zo’n onschuldig jong meisje, dat kwam hard binnen”
  PREMIUM
  Zwevegem

  Burgemees­ter stort hart uit na dood Kato (12) op zijn grondge­bied: “Dat mensen mij de schuld gaven, dat kwam hard binnen”

  Na het ongeluk waarbij Kato (12) vorige maand om het leven kwam, was Zwevegems burgemeester Marc Doutreluingne kop van jut op sociale media. “Ik heb de lastigste periode uit mijn politieke carrière beleefd”, geeft hij toe. In deel vier van het Fietsdossier West-Vlaanderen leest u hoe politici in de eerste plaats ook maar mensen zijn. “Ik heb veel steunbetuigingen gekregen van collega-burgemeesters, zélfs van andere partijen. Niemand wil zoiets meemaken op zijn grondgebied.”