Kristof en zijn vrouw Sophie schonken tienduizend mondmaskers aan de gemeente (via brandweercommandant Wim Decoopman) en aan thuisverpleegster Sarah Demuynck en Eline Rosseel.
Volledig scherm
Kristof en zijn vrouw Sophie schonken tienduizend mondmaskers aan de gemeente (via brandweercommandant Wim Decoopman) en aan thuisverpleegster Sarah Demuynck en Eline Rosseel. © VDI

Ondernemer schenkt 10.000 mondmaskers aan thuisverpleegkundigen en gemeente

De open brief die thuisverpleegster Sarah Demuynck uit Ardooie schreef om het acuut tekort van mondmaskers voor mensen uit de thuiszorg aan te klagen, beroerde velen. Ook de Ingelmunsterse ondernemer Kristof Van Biervliet werd erdoor geraakt, en plaatste prompt een bestelling. Hij schenkt nu 5.000 exemplaren aan Sarah en haar collega’s en verdeelt er nog eens zoveel via het gemeentebestuur van Ingelmunster.

 1. De dagboeken van de West-Vlaamse helden: “Drukke week achter de rug en de piek moet nog komen. Met bang hart ga ik komende weken tegemoet”
  PREMIUM

  De dagboeken van de West-Vlaam­se helden: “Drukke week achter de rug en de piek moet nog komen. Met bang hart ga ik komende weken tegemoet”

  Een mama van drie die in het rusthuis in Veurne werkt. De burgemeester van Deerlijk, wiens ouders elkaar niet meer kunnen zien in deze coronatijden. Een thuisverpleegster uit Koolskamp, elke dag in de weer om de vaak oudere mensen te verzorgen. En de zaakvoerder van de AD Delhaize in Poperinge, die zich elke dag in de winkel waagt om ons van onze basisbenodigdheden te voorzien. Enkele West-Vlaamse helden houden deze week voor ons hun dagboek bij. Vandaag zetten ook zij hun weekend in. De reeks gemist? Herlees hier de afleveringen van maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.
 2. RESTOTIP. ’t Vosken: kwalitatieve keuken met ruime porties aan betaalbare prijzen
  PREMIUM

  RESTOTIP. ’t Vosken: kwalitatie­ve keuken met ruime porties aan betaalbare prijzen

  Als er één chef stond te trappelen om deze week opnieuw gasten binnen te mogen ontvangen, was het wel Joost Vanaudenaerde. In oktober heropende hij ’t Vosken, een restaurant dat tot ver buiten de Roeselaarse stadsgrenzen gekend is. Maar na amper één weekend moesten de deuren weer dicht. Veel kans om er de voeten onder tafel te schuiven, hadden we dus nog niet. Maar zodra het opnieuw mocht, gingen we er proeven.