Kristof en zijn vrouw Sophie schonken tienduizend mondmaskers aan de gemeente (via brandweercommandant Wim Decoopman) en aan thuisverpleegster Sarah Demuynck en Eline Rosseel.
Volledig scherm
Kristof en zijn vrouw Sophie schonken tienduizend mondmaskers aan de gemeente (via brandweercommandant Wim Decoopman) en aan thuisverpleegster Sarah Demuynck en Eline Rosseel. © VDI

Ondernemer schenkt 10.000 mondmaskers aan thuisverpleegkundigen en gemeente

De open brief die thuisverpleegster Sarah Demuynck uit Ardooie schreef om het acuut tekort van mondmaskers voor mensen uit de thuiszorg aan te klagen, beroerde velen. Ook de Ingelmunsterse ondernemer Kristof Van Biervliet werd erdoor geraakt, en plaatste prompt een bestelling. Hij schenkt nu 5.000 exemplaren aan Sarah en haar collega’s en verdeelt er nog eens zoveel via het gemeentebestuur van Ingelmunster.

 1. De dagboeken van de West-Vlaamse helden: “Drukke week achter de rug en de piek moet nog komen. Met bang hart ga ik komende weken tegemoet”
  PREMIUM

  De dagboeken van de West-Vlaam­se helden: “Drukke week achter de rug en de piek moet nog komen. Met bang hart ga ik komende weken tegemoet”

  Een mama van drie die in het rusthuis in Veurne werkt. De burgemeester van Deerlijk, wiens ouders elkaar niet meer kunnen zien in deze coronatijden. Een thuisverpleegster uit Koolskamp, elke dag in de weer om de vaak oudere mensen te verzorgen. En de zaakvoerder van de AD Delhaize in Poperinge, die zich elke dag in de winkel waagt om ons van onze basisbenodigdheden te voorzien. Enkele West-Vlaamse helden houden deze week voor ons hun dagboek bij. Vandaag zetten ook zij hun weekend in. De reeks gemist? Herlees hier de afleveringen van maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.
 2. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 1. Uitvaartcentrum Werbrouck nu met ruime aula, die kleiner gemaakt kan worden: “Intieme, warme sfeer behouden is belangrijk”
  Roeselare

  Uitvaart­cen­trum Werbrouck nu met ruime aula, die kleiner gemaakt kan worden: “Intieme, warme sfeer behouden is belangrijk”

  Uitvaartcentrum Werbrouck kreeg een nieuw kleedje aangemeten. De aula werd vernieuwd en uitgebreid tot een capaciteit van 200 personen, de rouwkamers kregen een makeover en er werd een nieuwe winkel en kistenruimte gerealiseerd. Momenteel krijgt ook de gevel van het uitvaartcentrum langs de Bruanestraat nog een renovatiebeurt. “We wilden ons uitvaartcentrum warmer en huiselijker inrichten, iets wat zeker in huidige coronatijden heel belangrijk is”, zegt begrafenisondernemer Steve Laevens.
 2. Thuisverpleegster Sarah trekt in open brief aan de alarmbel: “Het is oorlog, maar wij staan aan de frontlinie, zonder wapens”

  Thuisver­pleeg­ster Sarah trekt in open brief aan de alarmbel: “Het is oorlog, maar wij staan aan de frontlinie, zonder wapens”

  Dat ook thuisverpleegkundigen tijdens deze coronacrisis zware dagen kennen, blijkt nog maar eens. In een open brief slaakt Sarah Demuynck (30) uit Koolskamp een noodkreet. “We moeten levens redden, maar zijn het grootste risico zonder bescherming. Het is oorlog en wij staan aan de frontlinie, net zoals zoveel mensen in de zorg. Alleen staan wij hier zonder wapens. En die vijand rukt op, zonder meer.”
 1. Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk

 2. Vissers gieren het uit wanneer hun geredde aap blijkt te kunnen waterskiën
  Play

  Vissers gieren het uit wanneer hun geredde aap blijkt te kunnen waterskiën