Priester Pieter Jacobus Dufort krijgt zijn eigen straatnaam in Ingelmunster.
Volledig scherm
Priester Pieter Jacobus Dufort krijgt zijn eigen straatnaam in Ingelmunster. © Zusters van Maria Ingelmunster

Nieuwe straatnaam eert stichter van Ingelmunsters klooster

IngelmunsterVoor een nieuwe verkaveling die aansluit op de Hendrik Consciencestraat stelt het gemeentebestuur de straatnaam Pastoor Dufortstraat voor.

 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  6

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 3. Senna (19) mag dansen bij Amerikaanse Tulsa Ballet: “Een maand audities gedaan in heel Europa en hier was ik zelf het minst tevreden van”
  PREMIUM

  Senna (19) mag dansen bij Amerikaan­se Tulsa Ballet: “Een maand audities gedaan in heel Europa en hier was ik zelf het minst tevreden van”

  Hij schitterde recent nog in The Greatest Dancer en deed al ervaring op aan prestigieuze balletscholen in Den Haag en Sint-Petersburg, maar daarmee is het dansverhaal van Senna Dewulf (19) nog lang niet uitverteld. De tiener heeft nu een contract beet bij het Tulsa Ballet, een Amerikaans gezelschap. Hij vertelt hoe hij geselecteerd raakte en wat hij er de voorbije maand allemaal voor moest doen.
  Izegem