Na de roof op de Centrumbrug in Ingelmunster verloor één van de daders het donkerblauwe vissershoedje dat hij op z'n hoofd droeg. Slachtoffer Frank Devolder (61) nam het mee en bezorgde het aan de politie. Links: een foto van de halskettingen die gestolen werden.
Volledig scherm
PREMIUM
Na de roof op de Centrumbrug in Ingelmunster verloor één van de daders het donkerblauwe vissershoedje dat hij op z'n hoofd droeg. Slachtoffer Frank Devolder (61) nam het mee en bezorgde het aan de politie. Links: een foto van de halskettingen die gestolen werden. © Hans Verbeke

Na BK Tijdrijden: boefjes beroven schoenenhandelaar Frank (61) van vier dure halskettingen

IngelmunsterNiet iedereen zakte woensdag met even nobele bedoelingen af naar het Belgisch kampioenschap tijdrijden in Ingelmunster, waar Yves Lampaert voor eigen volk de tricolore trui pakte. Minstens twee of drie toeschouwers werden met een list beroofd door twee jongemannen, vermoedelijk tieners. “Eén van hen leidde me af, de andere rukte vier dure kettingen van rond mijn hals”, vertelt Frank Devolder (61). “Voor ik besefte wat er gebeurde, waren ze ribbedebie.”