De man die 33 jaar geleden een boodschap in een fles in de Leie gooide is gevonden: immomakelaar Lieven Dewaele uit Lichtervelde.
Volledig scherm
PREMIUM
De man die 33 jaar geleden een boodschap in een fles in de Leie gooide is gevonden: immomakelaar Lieven Dewaele uit Lichtervelde. © Maxime Petit

Mysterie opgelost: Lichterveldse immomakelaar Lieven blijkt afzender van 33 jaar oude boodschap in een fles

Lichtervelde / IngelmunsterNog geen dag nadat Radoslaw Grzanta en Sebastian Chyb in onze krant vertelden hoe ze een fles met daarin een 33 jaar oude boodschap van Lieven Dewaele uit Lauwe hadden gevonden, is de man al terecht. Lieven woont tegenwoordig in Lichtervelde. Hij moest even goed in zijn geheugen graven, maar herinnert zich nog vaag hoe hij in 1988 met zijn toenmalige vriendin een fles te water liet. Wij brachten Lieven samen met de twee vinders, die als dank voor de goede afloop van dit onwaarschijnlijke verhaal een fles champagne cadeau kregen.

 1. Man buiten levensgevaar nadat hij zichzelf steekt met mes: “Hij zat eerst rechtop aan zijn voordeur maar later bleek dat hij er erg aan toe was”
  PREMIUM
  Rumbeke

  Man buiten levensge­vaar nadat hij zichzelf steekt met mes: “Hij zat eerst rechtop aan zijn voordeur maar later bleek dat hij er erg aan toe was”

  De Roemeense man die zondagavond in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht werd na enkele messteken, verkeert niet langer in levensgevaar. Meer zelfs: hij kon al ondervraagd worden en geeft toe dat hij zichzelf zo zwaar heeft verwond. Hoe zijn echtgenote ook gewond raakte, is nog niet duidelijk. “We hoorden de man roepen, maar hadden geen idee wat er precies aan de hand was”, klinkt het in de buurt.
 2. Jean-Pierre en Carine verkopen bekende kunstkroeg De Fagot: “Aan concept en ziel wordt niet geraakt”
  Ingelmunster

  Jean-Pier­re en Carine verkopen bekende kunstkroeg De Fagot: “Aan concept en ziel wordt niet geraakt”

  Als de horeca later dit voorjaar weer de deuren mag openen, zal dat in café De Fagot in Ingelmunster zonder Jean-Pierre Deven (62) en Carine (64) achter de toog zijn. Het koppel wil het na 34 jaar iets kalmer aan doen en laat zijn bekende kunstkroeg over aan Yoshi De Kerpel (27) en zijn vennoot Dylan Depypere (28). “Aan de succesformule en het concept wordt niet geraakt”, beloven ze.
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!