De 20 van 20: Mauro maakt op jonge leeftijd al indruk met zijn uitvindingen.
Volledig scherm
PREMIUM
De 20 van 20: Mauro maakt op jonge leeftijd al indruk met zijn uitvindingen. © Maxime Petit

Mauro (12), de jongste uitvinder van ons land, blijft creatief in tijden van covid: “Van lockdownlamp tot corona-afwezigheidsyssteem”

IngelmunsterHij is amper 12 jaar, maar Mauro Druwel heeft in zijn jonge leven al meer uitvindingen gedaan dan u en ik samen. De pientere jongen imponeerde eerder al door een robot in elkaar te knutselen die je vertelt of je wel voldoende drinkt en ging in dit coronajaar gewoon op datzelfde elan verder. Zo knutselde hij een ‘lockdownlamp’ voor zijn vader en hielp hij zijn school door een handig afwezigheidssysteem te ontwerpen. Of hoe het virus ook voor inspiratie kan zorgen. Meer verhalen uit West-Vlaanderen in de reeks ‘De 20 van 20', lees je hier.

 1. Nog op zoek naar opvang tijdens de krokusvakantie? Deze 10 kampjes in de Mandelstreek geven mama en papa mogelijk wat ademruimte
  PREMIUM
  Roeselare

  Nog op zoek naar opvang tijdens de krokusva­kan­tie? Deze 10 kampjes in de Man­delstreek geven mama en papa mogelijk wat ademruimte

  De krokusvakantie kondigt zich aan over een maand. Als de coronacijfers de verkeerde kant blijven uitgaan, volgt voor of na die vakantie nog een afkoelingsweek. Binnenkort wordt daarover beslist en wordt mogelijk voluit de kaart van afstandsonderwijs getrokken. Hierdoor zou het straks voor heel wat ouders weer last minute puzzelen worden om opvang te regelen. Wij werpen alvast een hulplijn uit en zetten tien opties voor de krokusvakantie in de Mandelstreek op een rij.
 1. Politie zet grote middelen in om trucker wakker te krijgen
  Play

  Politie zet grote middelen in om trucker wakker te krijgen

 2. Waarom vallen als je kan staan tijdens het skydiven?
  Play

  Waarom vallen als je kan staan tijdens het skydiven?