Ingelmunsters wielericoon Yves Lampaert promoot met plezier de tweede Mandel Classic.
Volledig scherm
Ingelmunsters wielericoon Yves Lampaert promoot met plezier de tweede Mandel Classic. © Mandelfietsers

Mandelfietsers pakken uit met tweede Mandel Classic

De Mandelfietsers organiseren op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september de tweede editie van hun Mandel Classic. Het gaat om een toertocht met verschillende afstanden (45, 69, 95, 115 en 140 kilometer) en een familietocht van 24 kilometer met start en aankomst aan de sporthal van Ingelmunster.

 1. Foorreizigster Caroline (21) zoekt tijdelijke standplaats voor gebakkraam om coronacrisis te overleven: “Ik snak naar actie”
  Roeselare

  Foorreizig­ster Caroline (21) zoekt tijdelijke stand­plaats voor gebakkraam om coronacri­sis te overleven: “Ik snak naar actie”

  Caroline Delforge (21) is de vijfde generatie van een familie van foorreizigers en die traditie wil ze niet breken. Maar corona maakt het haar en haar familie niet makkelijk. Haar gebakkraam Rosa, waarmee ze allerhande kermislekkernijen zoals oliebollen en churros aan de man brengt, stond al sinds maart op geen enkele kermis meer en zal wellicht ook dit jaar nergens meer opduiken. “Ik vrees dat veel collega-forains er mee zullen stoppen, maar wij proberen te anticiperen en zijn momenteel op zoek naar een standplaats in Roeselare waar we voor een langere periode aan de slag kunnen”, zegt Caroline.
 2. AZ Delta overstijgt met 158 coronapatiënten piek van eerste golf en stelt niet dringende operaties uit: “Lockdown lijkt ons onvermijdelijk”
  PREMIUM
  Roeselare

  AZ Delta overstijgt met 158 coronapa­tiën­ten piek van eerste golf en stelt niet dringende operaties uit: “Lockdown lijkt ons onvermijde­lijk”

  AZ Delta telt nu al 158 besmette coronapatiënten. Het is duidelijk dat de tweede golf er een grotere impact heeft dan de eerste. Het ziekenhuis stelt alle niet-levensnoodzakelijke operaties uit. Daar vallen ook kankeroperaties onder, hoe vreemd dat ook klinkt. “Ik heb daar vannacht echt wakker van gelegen”, zegt arts Karin Decaestecker van de crisiscel bij het AZ Delta.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'