Kasteel van Ingelmunster zwaait poorten open voor pop-upconcept Under the Stars: “Sfeervol dineren in een dome”
IngelmunsterDe bourgondische pop-upbelevenis Under The Stars strijkt in juni neer aan het kasteel van Ingelmunster. Je kan er genieten van een diner bereid door Karel Knockaert, winnaar van Mijn Pop-Up Restaurant in 2017. “Ik ga er laten zien hoe divers en fijn je barbecuegerechten kan maken”, zegt hij. De tafeltjes staan niet in open lucht, maar in charmant ingerichte domes.
Valentijn Dumoulein, Charlotte DegezelleLaatste update:28-05-21, 22:00
Evenementenbureau Rawberry Group kwam vorige zomer voor het eerst met het Under The Stars-concept op de proppen. Toen kon je op verschillende plaatsen in ons land vanuit sfeervol ingerichte domes op intieme wijze genieten van een etentje in openlucht. Dit keer strijkt het concept dus neer in de tuin van het kasteel van Ingelmunster.
Het kasteel van Ingelmunster is een prachtige locatie met een rijke geschiedenis, waar we erg creatief mee aan de slag kunnen. Het is een geliefde locatie bij heel wat West-Vlamingen die het concept alle eer zal aandoen.
Kristof Schippers, Rawberry Group
Locatie met geschiedenis
“We hebben de afgelopen maanden met z’n allen opnieuw lang binnen gezeten. Nu is het tijd om stilaan weer te kunnen genieten van echte Belgische deugden. Under The Stars is geen corona-concept maar het idee raakte wel in een stroomversnelling toen heel onze zomerse evenementenkalender van tafel werd geveegd”, vertellen Dieter Eerens en Kristof Schippers van Rawberry Group. “Het kasteel van Ingelmunster is een prachtige locatie met een rijke geschiedenis, waar we erg creatief mee aan de slag kunnen. Het is een geliefde locatie bij heel wat West-Vlamingen en ze zal het concept alle eer aandoen. Under The Stars moet een unieke ervaring worden. Het plaatje moet gewoon kloppen, zowel qua gerechten als omgeving en details.”
De gerechten worden bereid door barbecuespecialist Karel Knockaert, bekend als de winnaar van Mijn Pop-up Restaurant in 2017. Zijn restaurant en cateringbedrijf Tjop’s is intussen een begrip in de barbecue- en grillwereld. “Het concept van Rawberry Group sprak me onmiddellijk aan, omdat het echt anders is”, verklaart Karel. “ Het is voor mij de ideale gelegenheid om aan onze bezoekers te tonen hoe divers en fijn je barbecuegerechten kan maken. Ik kan niet wachten om de vlammen aan te steken.”
Bezoekers kunnen kiezen uit twee soorten domes. Je hebt de tien Souls Connect-domes om met familie, vrienden of collega’s te dineren. Die bieden plaats aan vier tot zes personen. Voor wie zijn of haar partner wil verrassen, zijn er ook drie Lovers Connect-domes voor twee personen. “Bij warm weer halen we de zeilen van de domes en eet je echt in open lucht”, legt Kristof uit. “Bij koud weer of regen blijven de zeilen erop.”
Er is keuze tussen twee formules. Wie uitgebreid wil genieten wanneer de avond valt en letterlijk onder de sterren wil dineren, kan kiezen voor de Golden Star-sessie. Die bestaat uit acht heerlijke gangen. Wie eerder een ochtendmens is, kan zich op zondagochtend laten verwennen tijdens een brunch. Ook voor bedrijven uit de regio bieden we de gelegenheid om een uniek evenement te organiseren of klanten en partners uit te nodigen.”
De Golden Star-formule start vanaf 119 euro, de brunch-formule vanaf 55 euro per persoon. Vlug reserveren is aangeraden, want de plaatsen zijn beperkt. Meer info via www.underthestars.be of op de gelijknamige Facebook- en Instagrampagina’s.