Jong CD&V deelde pakketten zonnecrème uit aan Ingelmunsterse jeugdbewegingen.
Volledig scherm
Jong CD&V deelde pakketten zonnecrème uit aan Ingelmunsterse jeugdbewegingen. © VDI

Jong CD&V deelt zonnecrème uit aan jeugdbewegingen

De Ingelmunsterse Jong CD&V-afdeling heeft dit weekend zonnecrème-pakketten uitgedeeld aan de lokale jeugdbewegingen. Ze deed dat omdat hen een duwtje in de rug te geven nu ze toch groen licht kregen om op kamp te vertrekken.

 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 2. N-VA hekelt 429.000 euro voor behoud van groenzone aan site Nelca: “Een waanzinnig bedrag voor zo’n klein stuk grond”
  PREMIUM
  Lendelede

  N-VA hekelt 429.000 euro voor behoud van groenzone aan site Nelca: “Een waanzinnig bedrag voor zo’n klein stuk grond”

  De gemeente Lendelede wil een stuk grasland van 3.100 m² aan de voorkant van site Nelca aankopen zodat het ook in de toekomst een groenzone voor alle inwoners kan blijven. Oppositiepartij N-VA hekelt echter dat het prijskaartje een fikse 429.000 euro bedraagt. “Dit is het type voorbeeld van steekvlampolitiek en een ontstellend gebrek aan voortschrijdend inzicht”, aldus raadslid Marnic Vandenbroucke. “Het gaat nu eenmaal om bouwgrond en die staat duurder”, klinkt het bij de gemeente.
 3. Roeselaarse Scatto VTT en cyclo aan 10e editie toe
  Beveren

  Roeselaar­se Scatto VTT en cyclo aan 10e editie toe

  Wielertoeristenclub WTC Beveren Sportief organiseert op zaterdag 5 november de 10e editie van hun Roeselaarse Scatto VTT, een mountainbikerit en cyclotocht voor de fietsliefhebbers. De mountainbiketocht loopt over Roeselare, Hooglede-Gits en Lichtervelde, met doortochten door enkele bossen, technische stukken en eenmalige doorgangen over privéterreinen. De cyclorit loopt over Torhout richting Kortemark en Wingene en Pittem. Doorgaans mogen ze op zo’n 800 deelnemers rekenen. De mountainbikers kunnen kiezen uit een tocht van 25, 35, 45 of 55 kilometer. De cyclotochten tellen 30 of 60 kilometer. Vertrekken kan van 8 tot 14 uur aan De Nieuwe Deure langs de Izegemseaardeweg in Beveren. Naar traditie krijgt elke deelnemer bij aankomst een gratis broodje met braadworst. Bovendien is er voor het eerst een samenwerking met Brouwerij Rodenbach om in de zaal De Nieuwe Deure te zorgen voor de nodige drank na afloop van de rit. Deelnemen kost 5 euro voor mountainbikers die aangesloten zijn bij de wielerbond, 7 euro voor ie niet aangesloten is. Voor de cyclotocht betaal je 3 euro indien lid van de wielerbond, 5 euro als je niet aangesloten bent. Meer op www.beverensportief.com.