Joël Verschoot viert de verkoop met familie en vrienden in restaurant Bacchus in Knesselare.
Volledig scherm
Joël Verschoot viert de verkoop met familie en vrienden in restaurant Bacchus in Knesselare. © Photonews

Joël krijgt bijna 2,5 miljoen voor prijsduiven, Armando goed voor de helft: “Op reis gaan? Zeker niet, binnen drie weken start het nieuwe seizoen”

Duivenmelker Joël Verschoot is sinds zondagavond miljonair. De Ingelmunsternaar verkocht alles samen 178 duiven voor een duizelingwekkend bedrag van 2.401.042 euro. Superduif Armando zorgde op eigen houtje voor de helft van dat bedrag. Reden genoeg voor een feestje. 

16 reacties

 • Wilfried Vanden Berg

  4 jaar geleden
  Dus dat dier zal nooit meer mogen buiten vliegen? Alleen dient hij voor nakomelingen ? Dus hij gaat voor de rest van zijn leven binnen zitten ? Zoals in een gevangenis. Ocharme voor dat dier. En die verkoper kan er nog mee lachen ook. Zielig, een dier zijn vrijheid afnemen voor eigen geld gewin . De liefde voor die sport durft men dan dat noemen.
 • Jeroen Deschrijver

  4 jaar geleden
  sven raets, deze man heeft dit niet jaren geleden gepland. Het is hem overkomen. En het is hem gegund ook. Jaren lange on baatzuchtige verzorging van zijn dieren. En dan komt er een gek die hem een fortuin aanbied. Hij zou gek moeten zijn om het niet aan te nemen. En in plaats van te profiteren van zijn geld, dat hij trouwens nog niet in zijn bezit heeft, gaat hij gewoon zoals vroeger liefdevol zorgen voor zijn duiven. Wat kan er mooier zijn?
 • Gilbert Vermeersch

  4 jaar geleden
  Je moet het maar voor mekaar krijgen hé! Chapeau, een prachtig parcours afgelegd.
 • Ria Adams

  4 jaar geleden
  Moeten daar ook belastingen gemeentetaks en rsz af zoals bij mijn groepsverzekering dan houdt hij niet veel meer over?
 • Frank Joos

  4 jaar geleden
  En moeten daar ook belastingen op betaald worden ? Dat is toch een serieuze meerwaarde. Die moet je toch ook betzlen als je een huis verkoopt.
 1. ASSISEN BRUGGE. 11-jarig dochtertje van Mihael (37) weet dat haar vader vermoord werd: “Ze is heel kwaad op die drie mannen”
  Middelkerke/Oostende

  ASSISEN BRUGGE. 11-jarig dochtertje van Mihael (37) weet dat haar vader vermoord werd: “Ze is heel kwaad op die drie mannen”

  Op het assisenproces rond de campingmoord in Middelkerke zijn donderdag vrienden en familie van slachtoffer Mihael Parrent (37) komen getuigen. Ze beschreven de Oostendenaar als een zorgzame man en vader, maar gingen ook z’n problemen niet uit de weg. De kennissen van Alain Deltrude (48) en Julien Butera (33) probeerden vooral het slechte beeld van beide beschuldigden te nuanceren. Herlees alle gebeurtenissen nog eens hieronder.
 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.