Jean-Pierre Deven stopt als cultuurschepen.
Volledig scherm
PREMIUM
Jean-Pierre Deven stopt als cultuurschepen. © VDI

Jean-Pierre Deven stopt met politiek en geeft schepensjerp terug aan voorgangster: “Ik heb rust nodig en die vind je niet in het jachtig bestaan dat ik nu leid.”

IngelmunsterTwee jaar na zijn aanstelling als cultuurschepen gooit Jean-Pierre Deven de handdoek in de ring. De stichter van het Labadoux-festival stopt door gezondheidsproblemen met de politiek. Opvallend: zijn bevoegdheden keren na de zomer terug naar zijn voorgangster Nadine Verheye, die er in volle coronaperiode mee stopte. Nu ziet ze het alsnog zitten terug te keren naar het politieke toneel.

 1. Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrinker ben jij?
  HLN Shop

  Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrin­ker ben jij?

  De Belg gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag En dat is helemaal niet ongezond. In lage dosissen zou cafeïne het risico op hart- en vaatziekten, Alzheimer en huidkanker verminderen. Met zijn allen aan de koffie dan maar! Je kan het veelzijdige goedje op talloze manieren serveren en ook de zetwijze heeft een grote invloed op de smaak. Hoe bereid jij je favoriete kopje? HLN Shop zocht voor ieder type koffieslurper een bijpassend koffiezetapparaat.
 2. Massa ontvangt wielrenner als een rockster, Ingelmunster kleurt geel voor huldiging Yves Lampaert: “Lampi is van ons”
  PREMIUM
  Ingelmunster

  Massa ontvangt wielrenner als een rockster, Ingelmun­ster kleurt geel voor huldiging Yves Lampaert: “Lampi is van ons”

  Ruim een maand geleden schreef Yves Lampaert wielergeschiedenis door in de eerste rit van de Tour de France de gele trui binnen te rijven. Die historische prestatie zijn ze op het thuisfront allerminst vergeten. Donderdagavond zorgden zijn vrienden en supporters voor een passende huldiging, inclusief tractorkaravaan en een rondrit in een gele sportwagen.
 1. KSA Torrewachters openen kermiscafé
  Rumbeke

  KSA Torrewach­ters openen kermiscafé

  De foorkramers strijken dezer dagen weer neer rond de Sint-Petrus en Pauluskerk voor Rumbeke kermis. De kermis wordt geopend op vrijdagavond 5 augustus en op zondag 7 augustus is er vanaf 16 uur avondmarkt. Maar ook KSA Torrewachters doen weer een stevige duit in het zakje om Rumbeke kermis extra kleur te geven. Tien dagen lang openen zij opnieuw hun Kermiscafé aan hun lokaal op het Kerkplein. Je kan er terecht op het terras, maar er staan ook heel wat evenementen gepland. Starten doen ze op vrijdag 5 augustus met een ladiesnight, terwijl ze op maandag 8 augustus optredens van de bands Trapped Ants en Atmos aanbieden. Op dinsdag 9 augustus kan je er genieten van een breughelmaal, op woensdag 10 augustus geniet wie opdaagt in uniform van een jeugdbeweging tal van voordelen en op donderdag 11 augustus organiseren De Torrewachters een quiz. Op zaterdag 13 augustus is er de traditionele rolmarathon en de KSA Kids Run en afsluiten doen ze met hun klassieker: de zwientjeskermesse. Meer info en inschrijven via de Facebookpagina van KSA Torrewachters.
 2. Huwelijksbootje Noël en Maria vaart 60 jaar
  Beveren

  Huwelijks­boot­je Noël en Maria vaart 60 jaar

  Noël Heytens en Maria De Craemer vierden afgelopen weekend de 60e verjaardag van hun huwelijksgeloften. Het diamanten paar woont langs de Heirweg waar ze schepen Bart Wenes (CD&V- ontvingen die de felicitaties namens de stad kwam overbrengen. Noël is afkomstig uit Gits terwijl Maria vroeger in Aarsele woonde. Het koppel kende elkaar al langer toen de vonk oversloeg tijdens een bromfietsenkoers in Aarsele. Het koppel stapte uiteindelijk op 28 juli 1962 in het huwelijksbootje. Noël verdiende de kost als wiskundeleraar in de Broederschool terwijl Maria haar eigen bontatelier uitbaatte. Ze bezegelden hun liefde met drie kinderen, zijn de fiere grootouders van negen kleinkinderen en hebben met Aster ook al één achterkleinkind.