Enkele vakbondsmensen op de dag dat Bekaert besloot zijn vestiging in Ingelmunster te sluiten.
Volledig scherm
Enkele vakbondsmensen op de dag dat Bekaert besloot zijn vestiging in Ingelmunster te sluiten. © VDI

Ingelmunster wil enkel lokale bedrijven op Bekaert-site, maar stuit op njet van gouverneur

IngelmunsterBijna een jaar nadat staaldraadproducent Bekaert aankondigde de Ingelmunsterse vestiging te sluiten, is er getouwtrek ontstaan over de toekomst van het terrein. Het gemeentebestuur en de West-Vlaamse Intercommunale willen de site voorbehouden voor lokale bedrijven, maar gouverneur Carl Decaluwé heeft die beslissing vernietigd na een klacht van Bekaert. Het bedrijf wil die lokale beperking weg en hoopt zo een grotere groep kandidaat-kopers te vinden.

 1. Voka wil met Zuid-Amerikaanse werkkrachten krapte arbeidsmarkt aanpakken: “Het tekort aan personeel is een gevaar voor onze welvaart”
  West-Vlaanderen

  Voka wil met Zuid-Amerikaan­se werkkrach­ten krapte arbeids­markt aanpakken: “Het tekort aan personeel is een gevaar voor onze welvaart”

  Zuid-Amerika, de Filipijnen en Afrika. Naar mensen uit die regio’s kijkt Voka om hier bij ons de krapte op de arbeidsmarkt te helpen wegwerken. De werkgeversorganisatie becijferde dat er de komende jaren in onze provincie 77.000 extra arbeidskrachten zullen nodig zijn om de groei te blijven garanderen. “Daarvan willen we er 50.000 uit het buitenland halen, zelfs buiten Europa. En dat is nodig als onze bedrijven willen blijven groeien en zorgen voor welzijn en welvaart.”
 2. Patsers en straatracers terroriseren steeds vaker onze regio: “Dit kan écht niet door de beugel”
  Play
  Kortrijk/Roeselare/Ieper

  Patsers en straatra­cers terrorise­ren steeds vaker onze regio: “Dit kan écht niet door de beugel”

  Een stijgend aantal illegale bijeenkomsten van tuningfanaten, almaar meer illegale straatraces, patsergedrag door onverantwoorde bestuurders: bij de politiezone Vlas is men het meer dan beu. “Tientallen automobilisten kregen van ons al een waarschuwende brief, maar er verandert niks en op sociale media wordt opgeroepen om de komende weken opnieuw te gaan driften en racen”, klinkt het.