Illustratie
Volledig scherm
Illustratie © Getty Images

Ingelmunster past tarieven mindermobielencentrale aan

IngelmunsterOmdat het reglement van de mindermobielencentrale gedateerd was, heeft de gemeenteraad een nieuwe update goedgekeurd. Gelijktijdig werden de tarieven herbekeken wegens de algemene prijsstijgingen. 

 1. KSA Torrewachters openen kermiscafé
  Rumbeke

  KSA Torrewach­ters openen kermiscafé

  De foorkramers strijken dezer dagen weer neer rond de Sint-Petrus en Pauluskerk voor Rumbeke kermis. De kermis wordt geopend op vrijdagavond 5 augustus en op zondag 7 augustus is er vanaf 16 uur avondmarkt. Maar ook KSA Torrewachters doen weer een stevige duit in het zakje om Rumbeke kermis extra kleur te geven. Tien dagen lang openen zij opnieuw hun Kermiscafé aan hun lokaal op het Kerkplein. Je kan er terecht op het terras, maar er staan ook heel wat evenementen gepland. Starten doen ze op vrijdag 5 augustus met een ladiesnight, terwijl ze op maandag 8 augustus optredens van de bands Trapped Ants en Atmos aanbieden. Op dinsdag 9 augustus kan je er genieten van een breughelmaal, op woensdag 10 augustus geniet wie opdaagt in uniform van een jeugdbeweging tal van voordelen en op donderdag 11 augustus organiseren De Torrewachters een quiz. Op zaterdag 13 augustus is er de traditionele rolmarathon en de KSA Kids Run en afsluiten doen ze met hun klassieker: de zwientjeskermesse. Meer info en inschrijven via de Facebookpagina van KSA Torrewachters.
 1. Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controleren
  Independer.be

  Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controle­ren

  Tijdens de zomermaanden profiteren heel wat inbrekers van de afwezigheid van vakantiegangers. Vertrek je binnenkort op vakantie en wil je graag ongewenst bezoek vermijden? Dan kan je vragen of de lokale politie je woning regelmatig overdag of ‘s nachts van buitenaf nakijkt, die service is trouwens volledig gratis. Daarnaast kan je ook een extra diefstalverzekering afsluiten. Independer.be legt uit hoe je jouw woning en inboedel beschermt.
 2. Jens wandelt Dodentocht ter ere van overleden nichtje Jynthe (5): “Haar knuffel gaat mee in de rugzak”
  PREMIUM
  Roeselare

  Jens wandelt Dodentocht ter ere van overleden nichtje Jynthe (5): “Haar knuffel gaat mee in de rugzak”

  Jens Vanoplinus (27) wandelt op 12 augustus mee met de 53ste Dodentocht. Daarmee hoopt de jonge vader wat centen in het laatje te brengen voor het Berrefonds, een vzw die ouders van overleden kinderen steunt. Jens zal een T-shirt dragen met daarop de naam van z’n nichtje. “Toen Jynthe twee jaar was, werd ze ziek. Het verdict was keihard. Ze bleek aan een zeldzame ongeneeslijke stofwisselingsziekte te lijden.”