Burgemeester Kurt Windels en zijn schepenen op de site van voormalige wasserij Reinwas, waar ze het Huis van de Vrije Tijd willen bouwen.
Volledig scherm
Burgemeester Kurt Windels en zijn schepenen op de site van voormalige wasserij Reinwas, waar ze het Huis van de Vrije Tijd willen bouwen. © Valentijn Dumoulein

Ingelmunster krijgt Huis van de Vrije Tijd, zorgcampus en vernieuwde stationsbuurt

Het gemeentebestuur heeft met een voorlopig beleidsplan zijn huiswerk voor de komende legislatuur klaar. In zijn ‘10 Grote Werken’ beschrijft het een aantal ambitieuze projecten, waaronder de bouw van een Huis van de Vrije Tijd en de vernieuwing van de stationsbuurt. Inwoners krijgen een maand om hun mening over het plan te geven. Wij overlopen de blikvangers.

0 reacties

 1. Dagbladhandel Eclips sluit vrijdag na 22 jaar de deuren: “Ik was al die tijd ook een beetje psycholoog”
  Izegem

  Dagbladhan­del Eclips sluit vrijdag na 22 jaar de deuren: “Ik was al die tijd ook een beetje psycholoog”

  Vrijdagmiddag doet Carine Vandorpe (60) voor het laatst de deur van dagbladhandel Eclips langs de Meensesteenweg op de grendel. Na meer dan 20 jaar is de tijd rijp voor een nieuw hoofdstuk. Het pand staat te koop, wat betekent dat Carine en haar man Eddy Bral, sinds jaar en dag de drijvende kracht achter Bosmolens Ommegang, op termijn ook verhuizen. “Maar de Bosmolens verlaten, daar denken we niet aan”, lacht Carine.
 2. ASSISEN. Verdediging neemt eerste keer het woord: “Pol zijn zwaarste straf is leven met de waarheid dat hij de moeder van zijn kind heeft omgebracht”
  Oekene/Brugge

  ASSISEN. Verdedi­ging neemt eerste keer het woord: “Pol zijn zwaarste straf is leven met de waarheid dat hij de moeder van zijn kind heeft omgebracht”

  In het Brugse assisenhof is vrijdagmorgen het proces gestart tegen Pol Mistiaen (46) uit Oekene. Anderhalf jaar geleden sloeg Mistiaen zijn echtgenote Ellen D’Hooghe (37) dood met een ijzeren staaf. De verdediging kondigde aan de feiten niet te zullen betwisten. “Dit is het ergste wat hij ooit in zijn leven heeft gedaan.”
 1. Uitzonderlijk bezoek van grijze walvis in Napels
  Play

  Uitzonder­lijk bezoek van grijze walvis in Napels

 2. Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleutels af
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleu­tels af