Een archiefbeeld van een kind met een tablet.
Volledig scherm
Een archiefbeeld van een kind met een tablet. © photo_news

Ingelmunster investeert in iPads voor kunstacademie

IngelmunsterHet gemeentebestuur kocht acht iPads voor de kunstacademie. De toestellen zullen ingezet worden tijdens de lessen, zowel om technieken aan te leren als om werk te documenteren.

 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 1. Burgemeester van Harelbeke reageert voorzichtig op beslissing Ventilus: “Voldoende elektriciteit is belangrijk, maar óók ieders gezondheid”

  Burgemees­ter van Harelbeke reageert voorzich­tig op beslissing Ventilus: “Voldoende elektrici­teit is belangrijk, maar óók ieders gezondheid”

  De Vlaamse regering heeft het tracé van de Ventilushoogspanningslijn, die energie van de windmolenparken op zee aan land moet brengen, definitief vastgelegd. Alain Top, burgemeester van Harelbeke, blijft voorzichtig. “We gaan zeer nauwgezet opvolgen dat de gezondheid van elke bewoner en werknemer veilig wordt gesteld.” In Harelbeke wordt de bestaande lijn versterkt.
  Harelbeke