Hein Denturck tekende een fiets van 40 op 24 meter, die de lokale scholieren mochten inkleuren.
Volledig scherm
Hein Denturck tekende een fiets van 40 op 24 meter, die de lokale scholieren mochten inkleuren. © vdi

IN BEELD. Ingelmunster helemaal klaar voor BK tijdrijden: van reuzefiets tot kindertekeningen op Brigandsbrug

IngelmunsterEn of ze in Ingelmunster klaar zijn voor het BK tijdrijden woensdag. De hele gemeente hangt vol wielerversieringen, kinderen mochten zelf krijttekeningen op de Brigandsbrug aanbrengen en alsof het nog niet duidelijk is voor wie de gemeente supportert, heeft plaatselijk tekenaar Hein Denturck een reuzefiets voor Yves Lampaert op het Marktplein geschetst.

 1. Oostrozebeekse dorpskern steekt drie maanden eerder in het nieuw: “Dankzij het goede weer en de ijver van de aannemer”
  Oostrozebeke

  Oostroze­beek­se dorpskern steekt drie maanden eerder in het nieuw: “Dankzij het goede weer en de ijver van de aannemer”

  Het gebeurt vaker wel dan niet dat wegenwerken al eens vertraging oplopen, vaak tot frustratie van omwonenden en betrokkenen. Niet zo in Oostrozebeke, waar de dorpskernvernieuwing er zo goed als op zit. Drie maanden eerder dan verwacht en dus konden wagens afgelopen weekend voor het eerst in ruim een jaar terug de centrale doortocht in gebruik nemen.
 2. Dovy Natourcriterium verwelkomt Mark Cavendish
  Roeselare

  Dovy Natourcri­te­ri­um verwelkomt Mark Cavendish

  Terwijl de vzw Roeselare Koerst eerder deze week al op op hoopte, is een feit. Op dinsdag 20 juli mogen ze Mark Cavendish verwelkomen tijdens het Dovy Natourcriterium, het enige natourcriterium dat in de Benelux georganiseerd wordt. De 36-jarige Brit van Deceuninck-Quick Step ontpopte zich dit jaar tot het fenomeen in de Tour. Niet alleen boekte hij in deze Tour al vier ritzeges, hij mag vandaag pronken met 34 etappezeges in zijn carrière wat een evenaring van het record van Eddy Merckx is. Bovendien staat hij ook op kop in het puntenklassement. Andere renners die hun komst al bevestigden zijn ritwinnaars Dylan Teuns en Tim Merlier en lokale klassebakken Tim Declercq en Jelle Wallays. Meer op http://natourroeselare.be.