Slager Bart Buyse, zijn vrouw Nathalie en zoon Lewie bij de nieuwe zaak in de Oostrozebekestraat in Ingelmunster. Hun zaak was de vorige keer de ambassadeur voor de 'Ik koop lokaal'-campagne.
Volledig scherm
Slager Bart Buyse, zijn vrouw Nathalie en zoon Lewie bij de nieuwe zaak in de Oostrozebekestraat in Ingelmunster. Hun zaak was de vorige keer de ambassadeur voor de 'Ik koop lokaal'-campagne. © VDI

‘Ik Koop Lokaal’-campagne zoekt Ingelmunsterse ambassadeur

IngelmunsterDe ‘Ik koop lokaal’-campagne is in Ingelmunster nog op zoek naar een handelaar die het gezicht van de actie wil zijn.

 1. 793 dak- en thuislozen in Midwest, waarvan 244 kinderen: “Eén op vier heeft werk, maar dat blijkt onvoldoende om een stabiele woonplaats te hebben”
  PREMIUM

  793 dak- en thuislozen in Midwest, waarvan 244 kinderen: “Eén op vier heeft werk, maar dat blijkt onvoldoen­de om een stabiele woonplaats te hebben”

  Een 40- tal organisaties, ondersteund door de Koning Boudewijnstichting, universitaire onderzoeksteams en het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, deden voor het eerst concrete tellingen van het aantal dak- en thuislozen in de regio Midwest. Daaruit blijkt dat de regio in totaal 793 dak- en thuisloze personen telt, waarvan net geen 31% kinderen. “Weten is één ding, maar belangrijker is dat we nu met die cijfers aan de slag gaan”, aldus Johan Vandenbussche, coördinator welzijn bij Midwest.
  Izegem
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.