Hinder door wielerwedstrijd.
Volledig scherm
Hinder door wielerwedstrijd. © Evert Wouters

Hinder door wielerwedstrijd

IngelmunsterOp zondag 21 augustus is er een wielerwedstrijd in Ingelmunster. Het is een wedstrijd met open omloop, dus er kan meegereden worden in de richting van de wedstrijd. Er gelden die dag verschillende verkeersmaatregelen.

 1. Roadshow EUConnect doet Broederschool aan
  Roeselare

  Roadshow EUConnect doet Broeder­school aan

  De Roeselaarse Broederschool werkt al jaren intensief rond Europese burgerzin en wordt hier nu ook voor beloond. Dit schooljaar komt EUConnect met hun Roadshow langs in de school en de leerlingen zullen er de kans krijgen om in te zoomen op vier vooruitstrevende Europese projecten. Zo is er het urbanfarmingproject waarin via innovatieve technieken wordt bekeken hoe we op een efficiënte en milieuvriendelijke manier in de stad groenten en fruit kunnen telen. Verder wordt er gewerkt rond innovatieve manieren om afval te recycleren via experimenten met drones, 3D-printers, robots en alle vormen van media die er zijn. In een derde luik wordt gewerkt rond Valduvis: een tool om de sociale, economische én ecologische duurzaamheid op een genuanceerde manier te bepalen. Koeweidehof ten slotte, is een landbouwbedrijf dat via allerlei innovaties op een moderne en duurzame manier gerund wordt. Leerlingen maken er kennis met onder andere een melkrobot, een voederrobot en een mestrobot.
 1. Rusthuis Rozenberg recht de rug na insulinemoorden en stelt duofiets voor: “Onze mensen hebben ook recht op wat ontspanning”
  Oostrozebeke

  Rusthuis Rozenberg recht de rug na insuline­moor­den en stelt duofiets voor: “Onze mensen hebben ook recht op wat ontspan­ning”

  Het nieuws van de drie moorden en zes moordpogingen in rusthuis Rozenberg, dat bekend raakte na onderzoek door de onderzoekscel van ‘Het Laatste Nieuws’ en ‘VTM NIEUWS’, zindert niet alleen na in de gemeente, maar ook in het rusthuis zelf. Daar proberen personeel en bewoners zo goed en zo kwaad als het kan de draad van het dagelijks leven terug op te pikken. Zo kunnen bewoners voortaan hun zinnen verzetten op een elektrische duofiets die dankzij een inzamelactie kon worden aangekocht.