Yves Lampaert met vriendin Astrid Demeulemeester en hun baby Aloïs.
Volledig scherm
PREMIUM
Yves Lampaert met vriendin Astrid Demeulemeester en hun baby Aloïs. © Maxime Petit

Het West-Vlaanderen van Yves Lampaert: “Ja, ik ga graag shoppen. Ik laat me dan ‘keuren’ door Astrid”

IngelmunsterHet wielerseizoen startte moeizaam voor Yves Lampaert en zijn ploeg Quick.Step-Alphavinyl. Ziekte en pech achtervolgden The Wolfpack, maar met de Ronde van Vlaanderen en vooral Parijs-Roubaix in zicht is ‘Lampie’ nog steeds de grootste West-Vlaamse hoop in een voorjaarsklassieker. Elke dinsdag volg je zijn voorbereiding in ‘Iedereen Beroemd’, maar wat hij in zijn vrije tijd doet, kom je hier te weten. Zijn ‘West-Vlaanderens Mooiste’: de favoriete plekjes van Yves in de provincie.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 3. Audit Vlaanderen start nieuw onderzoek naar mogelijke fraude bij gemeentebestuur Meulebeke: “Al de tweede keer in drie jaar prijs”
  PREMIUM

  Audit Vlaanderen start nieuw onderzoek naar mogelijke fraude bij gemeentebe­stuur Meulebeke: “Al de tweede keer in drie jaar prijs”

  Audit Vlaanderen is een tweede forensisch onderzoek naar mogelijke misdrijven binnen het gemeentebestuur van Meulebeke gestart. Een eerste doorlichting bracht vorig jaar mogelijke belangenvermenging bij vastgoeddeals aan het licht. Over de inhoud van de tweede audit lost de gemeente tot ergernis van de oppositie niets. Opvallend: burgemeester Dirk Verwilst (Lijst van de Burgemeester) zegt dat hij op dit moment ook nog niets meer weet.
  Meulebeke