Zonen Nick en Brecht bij de diepvriezers waar ze de ijsblokken in maken. Momenteel vriezen ze enkele voetballen in ijsblokken in voor een wedstrijd.
Volledig scherm
Zonen Nick en Brecht bij de diepvriezers waar ze de ijsblokken in maken. Momenteel vriezen ze enkele voetballen in ijsblokken in voor een wedstrijd. © VDI

"Het meest bizarre dat we al invroren? Een skelet"

INGELMUNSTERWie in deze hete dagen wat verkoeling zoekt, is bij Hiva langs de Oostrozebekestraat aan het goede adres. Het familiebedrijf maakt niet alleen kleine ijsblokjes, maar produceert ook gigantische exemplaren, die tot 1,8 ton per blok wegen. Als een van de enige producenten in Europa levert het aan heel wat ijssculpturenfestivals en je kan er de gekste dingen in een ijsblok laten invriezen.

 1. Zaakvoerders failliete hobbywinkel riskeren celstraf voor oplichting
  Ingelmunster / Izegem

  Zaakvoer­ders failliete hobbywin­kel riskeren celstraf voor oplichting

  De voormalige zaakvoerders van een ondertussen failliete hobbywinkel in Ingelmunster riskeren tot 18 maanden cel voor bedrieglijke handelingen, verduistering van activa en misbruik van vertrouwen. Verschillende klanten die hun caravan door de zaakvoerders lieten verkopen met een commissie zagen nooit hun geld. Zeven stelden zich burgerlijke partij voor een totaalbedrag van zo’n 50.000 euro.
 2. Recreatieve crossers in het spoor van Wout van Aert op BK-parcours in Meulebeke: “Op televisie leek het toch iets gemakkelijker”
  meulebeke

  Recreatie­ve crossers in het spoor van Wout van Aert op BK-par­cours in Meulebeke: “Op televisie leek het toch iets gemakkelij­ker”

  Het parcours van het BK Veldrijden in Meulebeke is open voor het grote publiek. Heel wat recreatie crossers vonden hun weg naar Ter Borcht, al was er geen sprake van een overrompeling. Opvallend veel vaders en zonen waagden zich zaterdag aan het toch wel pittige parcours. Bij de driejarige Lowie Vervaeke viel het alvast in de smaak. “Jong geleerd, is oud gedaan, niet?”
 1. Eerste Belgische River Skimmer zuigt afval uit 500 liter water per minuut
  Play
  milieu

  Eerste Belgische River Skimmer zuigt afval uit 500 liter water per minuut

 2. Gevecht tussen tijgerzussen levert spectaculaire beelden op
  Play

  Gevecht tussen tijgerzus­sen levert spectacu­lai­re beelden op