Er kwam een grote kraan aan te pas om de Lysbrug van zijn plaats te halen.
Volledig scherm
Er kwam een grote kraan aan te pas om de Lysbrug van zijn plaats te halen. © Ingelmunster

Grote kraan haalt Lysbrug na 77 jaar van haar plaats

IngelmunsterZe stond er sinds 1944 en overleefde decennia weer en wind, maar er was amper één dag nodig om de Lysbrug in Ingelmunster af te breken.

 1. 19 maanden cel voor dertiger na slagen aan eigen moeder en bedreigingen aan ex en zoon: “Hij heeft zichzelf niet onder controle”
  Lendelede

  19 maanden cel voor dertiger na slagen aan eigen moeder en bedreigin­gen aan ex en zoon: “Hij heeft zichzelf niet onder controle”

  Een 36-jarige man uit Lendelede is maandag door de Kortrijkse strafrechter veroordeeld voor slagen aan zijn moeder. Hij stuurde ook doodsbedreigingen naar zijn ex en haar zoontje. Hij kreeg een celstraf van negentien maanden, waarvan veertien maanden effectief en de rest met uitstel. “Meneer is als een lichtschakelaar, van het ene op het andere moment kan hij agressief worden”, zo zei de procureur.
 2. Wie wil een van de laatste West-Vlaamse karaokebars overnemen? “Sommige klanten hebben later zelfs een zangcarrière uitgebouwd”
  PREMIUM
  Ingelmunster

  Wie wil een van de laatste West-Vlaam­se karaoke­bars overnemen? “Sommige klanten hebben later zelfs een zangcarriè­re uitgebouwd”

  Meezingen met de karaoke, altijd ambiance gegarandeerd! Maar na zes jaar achter de toog van Bristol-The Mixx wil uitbaatster Marleen D’Hondt (49) het wat kalmer aan doen. Ze houdt er eind april mee op, maar de zoektocht naar nieuwe zaakvoerders van een van de weinige karaokebars in West-Vlaanderen start ze nu al op. “We hebben een héél trouw publiek.”
 3. Mathias en David lanceren nieuw clubconcept Limitss: “Thema-evenementen met bekende DJ’s”
  Ingelmunster

  Mathias en David lanceren nieuw clubcon­cept Limitss: “The­ma-evenemen­ten met bekende DJ’s”

  Wie graag uitgaat en in een gezellige omgeving iets wil drinken en dansen vindt in de regio Ingelmunster maar moeilijk zijn gading. Daar willen Mathias Rogge en goede vriend David verandering in brengen. Vanaf februari organiseert hij onder de noemer Limitss maandelijks een clubconcept in Brasserie Doxx. Starten doet hij met het evenement ‘Drunk in Love’, waar DJ Blvckprint komt draaien.
 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.