Illustratie
Volledig scherm
Illustratie © iStock

Gemeente Ingelmunster komt ook in 2022 tussen in kosten bij psychosociale hulp

IngelmunsterIngelmunsternaars die langsgaan bij een erkend psycholoog of psychotherapeut kunnen een toelage in het remgeld aanvragen. Deze tussenkomst was vorig jaar al voorzien in het compensatieplan dat Ingelmunsternaren ondersteunt tijdens de coronacrisis, en blijft bestaan tot eind volgend jaar.

 1. LEVENSVERHAAL. Politica Frieda Van Themsche (67) overleden na val: “Om allemansvriend te zijn, was haar mening te uitgesproken. Maar iedereen kreeg respect”
  PREMIUM

  LEVENSVER­HAAL. Politica Frieda Van Themsche (67) overleden na val: “Om allemans­vriend te zijn, was haar mening te uitgespro­ken. Maar iedereen kreeg respect”

  Frieda Van Themsche, voormalig volksvertegenwoordiger, provincieraadslid en gemeenteraadslid voor Vlaams Blok en later Vlaams Belang, is op 67-jarige leeftijd overleden nadat ze slecht ten val kwam. “Frieda was een echte flamingante. Ze weigerde eens de eed af te leggen, omdat daarin een verwijzing naar België zat”, zegt burgemeester Alain Top (Vooruit). “En toch mocht andermans mening er ook zijn.” Het verhaal van een vrouw die twee wel érg zwarte dagen heeft gekend.
  Harelbeke
 2. 
Bier met tabasco? Moet kunnen, vindt brouwer Jef (41): “Nieuwe brouwsels vernoemd naar vier ruiters van de Apocalyps”
  PREMIUM

  Bier met tabasco? Moet kunnen, vindt brouwer Jef (41): “Nieuwe brouwsels vernoemd naar vier ruiters van de Apocalyps”

  Wat hebben bier en tabasco met elkaar te maken? Vraag dat maar aan Jef Pirens (41), die al eens graag met een unieke combinatie op de proppen komt. De creatieveling liet zijn nieuwste brouwsel rijpen in vier vaten waar telkens iets anders in gezeten heeft. Het resultaat zijn vier bieren met een Bijbelse naam, want ze zijn vernoemd naar de ruiters van de Apocalyps. Welke andere opmerkelijke combinaties hij nog probeert ontdek je hieronder.
  Izegem
 3. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.