Een volle festivalweide op Labadoux zit er dit jaar niet in, wel een coronaproof variant van twee dagen met enkele optredens. Rondlopen zonder afstand en mondmaskers zal mogelijk zijn.
Volledig scherm
Een volle festivalweide op Labadoux zit er dit jaar niet in, wel een coronaproof variant van twee dagen met enkele optredens. Rondlopen zonder afstand en mondmaskers zal mogelijk zijn. © Archief JCR

Geen mondmaskers of afstand houden op Labadoux Zomert: “Genieten in één grote veilige bubbel”

IngelmunsterPukkelpop mag dan onherroepelijk geschrapt zijn, dat betekent niet dat andere festivals de handdoek in de ring gooien. Zo zal Labadoux Zomert op vrijdag 20 en zaterdag 21 augustus wél doorgaan, zonder mondmaskers en social distancing. Een Covid Safe Ticket of negatieve PCR-test volstaan als bewijs om binnen te mogen. De organisatie overweegt nog of het sneltesten aan de ingang zal toelaten.

  1. Vier clubgenoten bedwingen Mont Ventoux tijdens triatlonwedstrijd: “Magie van de kale berg gecombineerd met onze hobby”
    PREMIUM
    Izegem

    Vier clubgeno­ten bedwingen Mont Ventoux tijdens triatlon­wed­strijd: “Magie van de kale berg gecombi­neerd met onze hobby”

    2 kilometer zwemmen, 90 kilometer fietsen en 20 kilometer lopen. Vier vrienden en EFC-Joda-ITC-clubgenoten uit Izegem nemen komend weekend deel aan de Ventouxman, een halve triatlon in Zuid-Frankrijk. Op zich al een hele prestatie, maar dat het parcours op en rond de mythische Mont Ventoux is uitgetekend, maakt alles nog eens zoveel lastiger en specialer. “We gaan om af te zien, maar ook te genieten”, klinkt het.