Schepenen Jan Rosseel, Trui Lambrecht, Katrien Vandecasteele en Nadine Verheye geven al eens het voorbeeld in de Schoolstraat, terwijl burgemeester Kurt Windels en schepen Martine Verhamme toekijken.
Volledig scherm
Schepenen Jan Rosseel, Trui Lambrecht, Katrien Vandecasteele en Nadine Verheye geven al eens het voorbeeld in de Schoolstraat, terwijl burgemeester Kurt Windels en schepen Martine Verhamme toekijken. © Joke Couvreur

Fietsers hebben vanaf nieuw schooljaar voorrang in deze straten

De start van het nieuwe schooljaar betekent in Ingelmunster ook het startschot voor de ingebruikname van de eerste fietsstraten in de gemeente. Het gaat om straten bij De Wingerd en de Onze-Lieve-Vrouwschool.

 1. YouTuber krijgt voorwaardelijke celstraf en boete van 800 euro voor filmpje als enge clown met valse AK-47
  Waregem/Kortrijk

  YouTuber krijgt voorwaarde­lij­ke celstraf en boete van 800 euro voor filmpje als enge clown met valse AK-47

  Een 24-jarige jongeman uit Kortrijk die een eigen YouTube-kanaal onderhoudt, is door de rechter in Kortrijk samen met een vriend veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 4 maanden en een effectieve boete van 800 euro boete voor verboden wapendracht en bedreigingen. Op 4 januari 2020 liepen ze samen in Waregem als ‘scary clown’ met een AK-47 rond om filmpjes te maken en passanten schrik aan te jagen. Het wapen bleek nep en is in beslag genomen.
 2. Wielrenner Ward Vander Meiren (37) kruipt drie maanden na zwaar fietsongeval opnieuw op fiets: “Op Facebook een halve crimineel genoemd worden, dat kwetst”
  PREMIUM
  Roeselare

  Wielrenner Ward Vander Meiren (37) kruipt drie maanden na zwaar fietsonge­val opnieuw op fiets: “Op Facebook een halve crimineel genoemd worden, dat kwetst”

  Amper drie maanden nadat hij levensgevaarlijk gewond raakte bij een fietsongeval tijdens een trainingsrit in Kemmel (Heuvelland), heeft eliterenner zonder contract Ward Vander Meiren (37) uit Roeselare al voor het eerst opnieuw buiten gefietst. Hij werkt nog volop aan zijn volledig herstel maar blikt toch al opnieuw vooruit. “Het is mijn droom om in 2021 toch nog eens voor een mooi resultaat te gaan in de Hel van Kasterlee, de zwaarste crossduatlon van het land.”