VDI
Volledig scherm
© VDI

De Memmer prijkt nu op rotonde

 1. “We mogen niet naar school? Dan volgen we wel les op een terrasje”: cursisten volwassenenonderwijs ijveren met ludieke actie voor terugkeer naar contactonderwijs
  Roeselare

  “We mogen niet naar school? Dan volgen we wel les op een terrasje”: cursisten volwasse­nen­on­der­wijs ijveren met ludieke actie voor terugkeer naar contacton­der­wijs

  Terwijl alle leerlingen van de tweede en derde graad secundair onderwijs sinds deze week weer naar school mogen, geldt voor het volwassenenonderwijs nog altijd code rood. Tot grote frustratie van de cursisten van CVO Creo. Om de zaak aan te kaarten, volgde een klas Nederlands voor anderstaligen maandag les op het terras van café Verne. “Want op een terras mag er volgens de coronaregels meer volk zitten dan in onze lokalen”, klinkt het.
 2. KOERSbus brengt museum naar de wielerfans: “Topstukken? De fietsen van wereldkampioenen Annemiek van Vleuten, Tony Martin en Eddy Merckx”
  Roeselare

  KOERSbus brengt museum naar de wielerfans: “Topstukken? De fietsen van wereldkam­pi­oe­nen Annemiek van Vleuten, Tony Martin en Eddy Merckx”

  KOERS, het Roeselaarse Museum van de Wielersport, komt voortaan ook naar je toe. In de aanloop naar het WK wielrennen werd een bus omgevormd tot mobiel wielermuseum. Die trekt de komende maanden eerst naar de Roeselaarse scholen om vanaf juli naar tal van steden en gemeenten met een WK-historiek of -link af te zakken. Ook op het WK zelf zal de bus niet ontbreken.
 3. Elies (20) ontwerpt aanpasbare schoen uit oude fietsbanden: “Van sneaker naar klassieke stapper in een handomdraai”
  Izegem / Gent

  Elies (20) ontwerpt aanpasbare schoen uit oude fietsban­den: “Van sneaker naar klassieke stapper in een handom­draai”

  Hou je van een hippe sneaker, maar kan ook een stijlvolle ‘nette’ schoen je bekoren? Of wissel je graag geregeld van exemplaar, maar puilt je schoenenkast nu al uit? Dan hebben Elies Roelens (20) en zeven medestudenten een oplossing voor jou. Met Reshoe hebben ze een duurzame schoen ontworpen die uit twee delen bestaat: een basisframe gemaakt van fietsbanden en de aanpasbare bekleding, gemaakt van restjes stof afkomstig van meubel- en stoffabrikanten.
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas