Sabrina Delaer en Bart Defour stoppen met hun ambachtelijke slagerij in de Doelstraat en genieten voortaan van hun pensioen.
Volledig scherm
PREMIUM
Sabrina Delaer en Bart Defour stoppen met hun ambachtelijke slagerij in de Doelstraat en genieten voortaan van hun pensioen. © vdi

Bart en Sabrina stoppen na 32 jaar met ambachtelijke slagerij Defour: “Ze kwamen van ver voor onze bloedworst of paté

IngelmunsterMaar liefst 95 jaar lang kon je bij de familie Defour in Ingelmunster terecht voor een vers stukje vlees, maar aan die lange traditie komt nu een eind. Wat ooit begon bij grootvader Karel Lodewijk eindigt dit weekend bij Bart Defour (61) en zijn vrouw Sabrina (58) in de Doelstraat, want ze gaan met pensioen. Het einde van een tijdperk, want hun klassieke koteletten, hoofdvlees of paté waren in de ruime regio gekend.

  1. Roeselaars Minivoetbal klaar voor nieuw seizoen
    Roeselare

    Roeselaars Minivoet­bal klaar voor nieuw seizoen

    Het gros van de ploegen van het Roeselaars Minivoetbal (RMV) blies woensdagavond verzamelen in de gebouwen van sponsor Decathlon om er de aftrap te geven van het seizoen 2022-2023. De competitie start op maandag 29 augustus met 96 ploegen. 10 van hen zijn nieuw maar ook 15 ploegen haakten af. De RMV, die straks wellicht koninklijk wordt, overvleugelt ook een damesreeks die aangroeide met één ploeg tot acht in totaal. Het scheidsrechterskorps is daarnaast 15 man sterk, drie meer dan vorig jaar. Tijdens de bijeenkomst benadrukten voorzitter Geert Messiaen, secretaris Alexander Hanssens en verantwoordelijke uitslagen Robby Devlies het belang van fairplay en respect voor tegenstrever, scheidsrechter en de sportinfrastructuren. Het geheel werd afgesloten met een gezellige babbel bij een traktaat door sponsor Decathlon. Meer op www.roeselaars-minivoetbal.be.