Zomereik op traject toekomstige Scheldetunnel krijgt nieuwe thuis

De zomereik werd weggehaald uit het Sint-Annabos.
Lantis De zomereik werd weggehaald uit het Sint-Annabos.
Lantis, bouwheer van de Oosterweelwerken, heeft op vraag van Natuurpunt een 10-jarige zomereik laten uitgraven in het Sint-Annabos op Linkeroever en verplaatst naar de Burchtse Weel. De boom bevond zich op het traject van de toekomstige Scheldetunnel, en zou binnen enkele maanden - wanneer de werken starten - moeten verdwijnen.

Ongeveer een jaar geleden werd reeds gestart met de voorbereidingen van deze verhuis. Zo werden er voorbereidende snoeiwerken uitgevoerd aan de boom en werd het wortelstel geleidelijk aan voorbereid voor de verhuis. Daarnaast werd een grondstaal van de nieuwe locatie geanalyseerd en goed gevonden.

Deze week was het zover. Bij het uitgraven werd het wortelstel ingepakt voor transport en na een korte reis werd hij in zijn nieuwe thuis terug geplant. Die nieuwe thuis werd gekozen om zijn symbolieke: namelijk op de rotonde van de Burchtse Weel. “Daar kan hij samen met de leerlingen van de school voor buitengewoon onderwijs ‘De Leerexpert’ verder groeien”, klinkt het bij Lantis.

En vervolgens verhuisd naar zijn nieuwe thuis enkele kilometers verderop.
Lantis En vervolgens verhuisd naar zijn nieuwe thuis enkele kilometers verderop.
Lantis
Waar hij een nieuwe plaats kreeg op de rotonde aan de Burchtse Weel.
Lantis Waar hij een nieuwe plaats kreeg op de rotonde aan de Burchtse Weel.
Lantis