Verkiezingen zorgen voor origineel schoolfeest op verplaatsing aan Scheldeoever

Doordat de school vol stemhokjes staat, werd het schoolfeest dan maar verplaatst naar de Scheldeoever.
rv Doordat de school vol stemhokjes staat, werd het schoolfeest dan maar verplaatst naar de Scheldeoever.
Wat doe je wanneer op de dag van het schoolfeest heel de school vol stemhokjes staat? Voor die vraag stond basisschool Sint-Martinus (Simabu) in Burcht vandaag. Met het mooie weer was het antwoord snel gevonden: een schoolfeest op verplaatsing aan de Scheldeoever.

Na de laatste schoolbel vertrekken op vrijdag twee wandelingen en twee fietstochten vanaf de Sint-Martinusschool richting Scchelde. “Naast sport en beweging is het beter leren kennen van de omgeving rond de school een belangrijk doel”, zegt directeur Wim Van Ranst. “Ook de voorbereiding van de tochten werd educatief ingevuld. De leerlingen hebben zelf de bewegwijzering aangebracht en ze verfijnden op deze manier hun oriëntatietalent.”

Tijdens de tochten kregen de sportieve leerlingen weetjes en achtergrondinformatie over de plaatsen waar men passeerde. De website van de Heemkundige Kring van Zwijndrecht was een boeiende bron voor de brochures die opgesteld werden.

De beloning na de inspanning wachtte op de mooie open ruimte achter sportpark De Wallen aan de oever Schelde. Voor de gelegenheid was de plek omgedoopt tot ‘Simabudorp aan de Schelde’. Op het programma stonden een drankje en een hapje en enkele kinderspelen om het wandelschoolfietsfeest af te sluiten.

rvReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.