Van Moer Logistics neemt Antwerp East terminal over

Jo Van Moer
Kristof Pieters Jo Van Moer
Het Zwijndrechtse Van Moer Logistics heeft de terminal van Antwerp East overgenomen van DP World. De terminal is strategisch gelegen langs het Albertkanaal in de industriezone in Grobbendonk maar lag de voorbije jaren wel onder vuur na klachten over geluidsoverlast.

De terminal werd in 2013 ontwikkeld om meer containers van de weg te halen. Ze worden er op een binnenschip overgeladen voor het vervoer van en naar het havengebied. Antwerp East kwam echter in moeilijkheden te zitten na klachten over geluidsoverlast. De milieu-inspectie stelde een aantal overtredingen vast en er werden strenge maatregelen opgelegd.

Jo Van Moer is zich bewust van de huidige geluidsproblematiek rond de terminal en belooft eerlijk en open te communiceren en te overleggen met de buurt over de verdere plannen en maatregelen. “De watergebonden activiteiten zullen pas opnieuw worden opgestart zodra we de nodige aanpassingen gedaan hebben om aan de normen te voldoen. Ons doel is om containers te behandelen op een manier die de omgeving ontlast”, laat Van Moer weten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.