Stroomstoring na brand in hoogspanningscabine

Marc De Roeck
De brandweer van Antwerpen snelde woensdagvoormiddag richting de drukke Statiestraat in Zwijndrecht omdat er brand ontstaan was in een hoogspanningscabine daar. De brandweer had de situatie snel onder controle maar verschillende woningen kwamen zonder stroom te zitten.

De brandweer kreeg een oproep omdat er rook uit de cabine kwam. Het gebouwtje werd opengebroken en de brand binnen kon snel geblust worden. Het is niet duidelijk wat de oorzaak van de brand precies was maar kwaad opzet lijkt uitgesloten.

Verschillende woningen in de Statiestraat, de Jan Baptist Tassynsstraat, de Fortlaan en de Laarstraat kwamen tijdelijk zonder stroom te zitten. Netbeheerder Fluvius kwam ter plaatse om het defect op te lossen.

Marc De RoeckReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.