Militairen uit Burcht verdelen 11.000 euro onder peterinstellingen

Kristof Pieters
De militairen van het 11 Bataljon Genie hebben het hart op de juiste plaats. Ze schenken maar liefst 8.500 euro weg aan verschillende caritatieve instellingen. Ook enkele oudgedienden, die de peterinstellingen kennen uit hun actieve periode als militair, dragen deze een warm hart toe en deden particulier een schenking van 2.500 euro.

Onder het goedkeurend oog van korpscommandant Yves De Neve gaf een afgevaardigde van elke compagnie een cheque aan de instelling waarvan zij het peterschap dragen. Elke peterinstelling kreeg 2.000 euro en 500 euro ging naar de vzw Roman, een charitatieve instelling bij defensie. Elke instelling kreeg nog eens 500 euro van de twee oud-militairen.

De vier compagnieën van het bataljon hebben elk peterschap over een charitatieve instelling: De Kleine Dennen uit Knokke Heist, vzw Triangel uit Lovendegem, vzw De Buidtelberg uit Houthalen-Limburg en vzw Tehuis Sint-Carolus uit Sint-Niklaas, een begeleidingstehuis voor bijzondere jeugdzorg.

Het geld werd ingezameld met enkele grote evenementen zoals de succesvolle opendeurdagen en de wandeldag in september 2019. Zo konden de militairen genoeg geld in het laatje brengen om een mooie cheque te bezorgen aan hun peterinstellingen.

Momenteel is de Genie nog steeds actief in de straten van de grote Belgische steden als versterking van de federale politie en worden de manschappen ook ingezet voor de beveiliging van de nucleaire sites.