Lantis plaatst tijdelijke fietsbrug over E34, snelweg gaat nachtje dicht

Op termijn komt er een gloednieuwe verkeerswisselaar met een aparte fietsbrug over de E34 en een fietstunnel onder de Canadastraat.
Lantis Op termijn komt er een gloednieuwe verkeerswisselaar met een aparte fietsbrug over de E34 en een fietstunnel onder de Canadastraat.
In de nacht van vrijdag 28 juni op zaterdag 29 juni plaatst Lantis een tijdelijke fietsbrug over de E34 ter hoogte van het op- en afrittencomplex Waaslandhaven-Oost. Om dit te kunnen realiseren, wordt de E34 afgesloten tussen het knooppunt St-Anna en het complex Melsele van 22 uur ‘s avonds tot 7 uur ’s ochtends en dat in beide rijrichtingen.

Het verkeer wordt op afstand omgeleid via de E17 en R4. Voor het lokale verkeer wordt een omleiding gepland via het op- en afrittencomplex Melsele, de N450, N70 en Krijgsbaan (N419). Dit impliceert dat de signalisatie van de werken op de N70 (tussen N450 en St-Elisabethstraat) voor 1 nacht uit dienst gezet wordt om verkeer op de N70 in beide richtingen mogelijk te maken gedurende deze nacht.

De fietsbrug over de E34 heeft een tijdelijk karakter maar zal later nog door een definitief exemplaar worden vervangen. In de huidige situatie rijden fietsers naar de Waaslandhaven, door gebruik te maken van het fietspad dat langs de oprit van de E34 ligt. Vervolgens steken ze deze oprit én de Canadastraat over via een lichtengeregeld kruispunt, om zo hun weg te vervolgen langs de Keetberglaan of de Canadastraat. Tijdens de werfsituatie wil men de fietsers wegtrekken van de oprit, via een tijdelijke fietsbrug die in het noorden aansluit op een vrijliggend fietspad, parallel met de E34. Via het tijdelijke kruispunt Canadastraat/Keetberglaan, steken de fietsers dan over om hun weg te vervolgen. Deze tijdelijke fietsbrug zal vanaf medio augustus in dienst genomen worden. De brug is 620 meter lang (inclusief aanloophellingen) en 3 meter breed. In de definitieve situatie komt er ook nog een fietstunnel onder de Canadastraat.

Ook werken aan de Charles de Costerlaan

De aannemer van de Oosterweelwerken is dit weekend niet alleen op de E34 actief. Ter hoogte van het knooppunt Sint-Anna Linkeroever legt hij tussen de Dwarslaan en de Palingbeek een nieuwe riolering aan die onder de Charles de Costerlaan loopt. Dankzij de nieuwe riolering zal het regenwater voortaan gescheiden van het afvalwater worden opgevangen en stroomt er enkel zuiver regenwater naar de waterlopen.

Om de werken uit te voeren, is de Charles de Costerlaan afgesloten van vrijdagavond 28 juni om 19 uur tot maandagochtend 1 juli om 6 uur. Omrijden gebeurt via de parallelwegen.

Om fileterugslag van deze werken op de snelweg te vermijden wordt de afrit 7 Sint-Anna Linkeroever afgesloten voor verkeer komende van de Kennedytunnel van vrijdagavond 19 uur tot zaterdagochtend 6 uur en voor alle verkeer op de R1 van zaterdagochtend 6 uur tot maandagochtend 6 uur. Op vrijdagnacht loopt de omleiding via afrit 6 Linkeroever op E17. Op zaterdag en zondag rijdt het verkeer op de R1 verplicht de E34 op richting Zelzate waar het ter hoogte van Waaslandhaven-Oost een keerbeweging kan maken.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jempi De Roeck

    Een fietsbrug total op de verkeerde plaats mensen van Beveren die naar kallo en haven willen moeten bijna 8 km.om rijden. Proficiat gemeente Beveren.

  • pieter-jan Goossens

    Als ze nog meer gaan werken en afsluiten daar geraakt de mensen niet meer op hun werk. Shiftarbeiders werken ook in de weekends. Trouwens op de E 17 richting gent zijn er werken en lag je maar 70, de oude baan van Antwerpen naar Sint-Niklaas zijn ze aan het werken en is het tijdelijk een stuk 1 richtingsverkeer en in kallo is de Fabrieksstraat afgesloten voor alle verkeer dus geraak maar eens op een deftige manier in Waasland haven Noord. Ze kunnen het daar mss ineens helemaal afsluiten.

  • Steven Peck

    Prachtige tijdelijke en in later stadium oplossing om de fietsers op een veilige manier te laten deelnemen aan het verkeer. Want in de huidige opstelling tellen voor veel wat fietsers de verkeersregels niet,kleurenblind en op alle mogelijke manieren het kruispunt oversteken. En dan maar klagen over de autobestuurder. Straks komt daar een eind aan.....Bedankt een tevreden fietser.