Hallucinante beelden: transmigranten springen uit koelwagen op pechstrook E17 en steken snelweg over

Op de E17 in Zwijndrecht zijn vanochtend een tiental transmigranten uit een vrachtwagen gesprongen. Ze staken vervolgens te voet de snelweg over. Een voorbijganger kon het hallucinante tafereel filmen.

De vluchtelingen zaten verstopt in een koelwagen van de Spaanse firma FrioNature uit Almeria. Het is nog onduidelijk hoe lang de transmigranten er al in zaten. Ze hadden zich alleszins goed voorbereid en waren voorzien van dekens om zich warm te houden. 

Bovenin de laadruimte waren enkele dozen weggehaald en in die holte zaten de vluchtelingen verstopt. Vermoedelijk hoorde de trucker iets verdacht in de oplegger en hield hij daarom halt op de pechstrook van de E17 in Zwijndrecht. 

Toen hij de laadruimte opende, sprongen de transmigranten uit de truck en sloegen ze te voet op de vlucht. Daarbij kruisten ze te voet de snelweg. Zowel de federale weg politie als de lokale politie van Zwijndrecht kwamen met verschillende ploegen ter plaatse maar die konden ter plaatse niemand meer aantreffen.

rv18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Roger Rymen

  Die gasten hadden toch gisteren, eergisteren, vorige week, de weken daarvoor van de politie al een document gekregen dat ze het land moesten verlaten?

 • Michael Aerts

  Ch katja Chauffeurs..chauffeuses... En inderdaad ze hebben er niet altijd schuld aan.

 • Leonarda Van Opbroecke

  Waarom maken de heren politici geen strafwet voor inbraak in vrachtwagens. Het is niet omdat er misschien niets gestolen wordt dat het ok is om een privevoertuig te kruipen.

 • katja vandeperre

  Het zou beter zijn dat de mensen is zouden stoppen met altijd maar die schauffeur te beschuldigen , als ge denkt dat ge het allemaal beter kunt moet ge het zelf doen !!! Mvg van een vrouwelijke schauffeuse die internationaal transport doet en weet hoe plezant het nog allemaal is en hoe tof het is om uw rust te moeten nemen onderweg met het gedacht van wat gaat het nu weer zijn , maar ja onze mede mens waar altijd alles voor in de winkel ligt wil dat toch ni snappen . Lang leve onze schauffeurs

 • Rayan El Arami

  Ik vraag me toch serieus af waarom die altijd uitgerekend in een KOELwagen kruipen? Hebben die het graag berekoud of wa?