Fasewissel Oosterweelwerken E17 opnieuw uitgesteld

Kristof Pieters
De weersomstandigheden voor het komende weekend zijn opnieuw ongustig waardoor de aangekondigde fasewissel op de E17 tussen Kruibeke en Zwijndrecht niet kan doorgaan. Bij nat wegdek is het niet mogelijk om de lijnen te schilderen die nodig zijn om de aangepaste verkeerssituatie duidelijk te maken.

Omdat er vanaf maandag beter weer verwacht wordt, zullen de werkzaamheden richting Gent aanstaande maandag- en dinsdagnacht (13 en 14 mei) plaatsvinden. De wissel richting Antwerpen zal doorgaan op vrijdag- en zaterdagnacht (17 en 18 mei). Ten laatste op maandagochtend 20 mei rijdt het verkeer dan in beide richtingen over de aangepaste rijstroken. Dit alles onder voorbehoud van de weersomstandigheden.

“De werkzaamheden richting Gent kunnen we veilig op twee weeknachten afronden, zonder dat we de ochtendspits hypothekeren” zegt Annik Dirkx, woordvoerder bij Lantis. “Dit is echter niet het geval voor de werkzaamheden richting Antwerpen. Hier moeten we de dynamische verkeerssignalisatie boven de rijstroken verplaatsen en dit vraagt meer tijd. Door de werkzaamheden op te splitsen maken we optimaal gebruik van het goede weer en beperken we verdere vertragingen in de uitvoering van het project” besluit Dirkx.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.